Tornar

Imatge promocional del grup musical Tilde

El so més avantguardista i heterogeni

Tilde és un quartet barceloní que ha anat desenvolupant un so híbrid i agosarat des de la seva formació el 2009.

Combinant elements de flamenc, post-rock, jazz i psicodèlia pop, la banda barcelonina Tilde té com a objectiu enaltir el públic amb la seva música i les seves interpretacions en directe, que inclouen cançons dels seus dos EP i tres àlbums, l'últim dels quals, Algae, va ser llançat el 2020 i mostra el seu amor per la llum i la foscor, la poesia i un so net i sense artificis. Ara actuen al Barcelona Districte Cultural, el circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. 

Actualment formada per Mario Vélez, Lluvi Farré, Enric Ponsa i Mati Pando, Tilde és un projecte musical que s'inspira en una àmplia varietat de gèneres. El seu darrer àlbum, Algae, va ser enregistrat en directe als estudis Hukot, masteritzat per Milo Gomberoff i mesclat i produït pel guitarrista anterior de la banda, Carlos Sánchez.

El grup va sorgir a Barcelona el 2009 sota el nom de Planeta Tilde i es va centrar a buscar la seva identitat a través de la puresa acústica, explorant el costat més cru de la música. El primer EP de la banda, Poleas, va ser fruit d'aquesta investigació i va ser enregistrat el novembre de 2009 a l'estudi de Jaume 113, a Girona. Aquestes cançons els van permetre fer la seva primera presentació en diferents sales de Catalunya, tant en format acústic com elèctric, i van arribar a fer prop de cent actuacions.

Actualment, el so de Tilde es caracteritza per una sòlida base rítmica en què la veu i les guitarres guanyen llibertat per creuar harmonies, i creen així un pop-rock amb pinzellades psicodèliques i lletres que juguen amb sentits particulars mai explícits del tot.

Tilde és una banda que experimenta i fusiona diferents estils musicals per crear un so únic i distintiu.

Les entrades son gratuites, pero heu de reservar-les des d'aquest enllaç

Data de publicació: Dimarts, 28 març 2023
  • Comparteix