Tornar

La cantant retratada en una platja

Música i ecologia per obrir la nova edició d'Horta Cançó d'Autor

Lia Sampai, guanyadora de l'última edició, obre la programació d'enguany del festival presentant l'últim disc a la plaça d'Eivissa.

Places i espais diversos del barri d'Horta acullen entre el 25 de maig i el 15 de juny una edició nova d'Horta Cançó d'Autor, un concurs que dona veu als cantautors i cantautores i que ha servit de trampolí a alguns noms força coneguts d'aquesta escena. Enguany, tot comença el 25 de maig a la plaça d'Eivissa amb el concert de l'artista que va guanyar el primer premi del concurs l'any passat: Lia Sampai (a la imatge).

El concurs, que actualment té un caràcter biennal, es va celebrar per primera vegada l'any 1997, organitzat des dels inicis pel Centre Cívic Matas i Ramis. Porta cada primavera als carrers i places del barri la veu de cantautors i cantautores, en una experiència que descobreix el talent emergent. I és que, a Horta Cançó d'Autor, s'han donat a conèixer, entre altres, artistes com David i José Manuel Muñoz, és a dir, els Estopa, que l'any 1998 van guanyar la final del II Concurs de Cantautors/es d'Horta-Guinardó, com es deia aleshores.

Avui, amb una denominació modificada i amb caràcter biennal des de l'any 2011, el concurs continua aplegant talents en plena erupció com el de Lia Sampai, que en l'última edició del concurs es va endur el primer premi. Ara torna al barri, i més concretament a la plaça d'Eivissa, per presentar els temes del disc Un Delta fràgil. És una reivindicació d'aquest territori i la bellesa que conté i una crítica a l'estat en què es troba i a la deixadesa de les administracions.

Després del primer concert inaugural, una desena de concerts que us donaran a conèixer talents que potser no coneixíeu i entre els quals es triarà el guanyador o guanyadora d'enguany.

Els concursants presenten tots temes propis, cadascun amb la seva pròpia personalitat. Així, si El Vitti toca el 30 de maig a Fincas Temple (Passeig Maragall, 400) oferint-nos la seva barreja de sons del Carib i rumba, l'endemà, a Lluna de Paper (Feliu i Codina, 6), serà l'artista María Cielos qui ens presenti la seva barreja de folklore, indie folk i cançó d’autor. Atenció, perquè combina aquests sons amb el flamenc... i amb música ruandesa!

El Batalla (1 de juny); la poesia combinada amb rock, folk i pop de Borraz con Zeta (6 de juny, a la plaça de Bacardí); un Concert i mostra final del procés de creació del Laboratori sonor de l’Associació Rodautors (dia 6); futurs talents de l'indie-pop com Núria Duran (dia 8, a la plaça de les Masies d'Horta) o els sons llatins, de jazz i afro de Sara Aldana (dia 13, al carrer de Lisboa, 18) són algunes de les propostes programades.

Els últims dos dies de concurs estan reservats per a El Cantante del Greco i la seva recepta musical (dia 14 al carrer de Dante Alighieri amb la Rambla del Carmel), enèrgica i rockera. Flamenc, jazz i cançó de protesta van plegats en la música d'Alba Luz, que toca el dia 15 de juny a la plaça de Santes Creus. Pareu atenció, que aquesta artista va ser guanyadora del premi a la Millor cançó en l’última edició del concurs.

Si voleu descobrir un nou talent musical, veniu a Horta Cançó d'Autor, però abans consulteu al web tota la informació sobre els concerts.

Data de publicació: Divendres, 24 maig 2024
  • Comparteix