Tornar

‘Música i natura a l’illa de Nova Guinea’ al Museu de la Música

El so de Nova Guinea

‘Música i natura a l’illa de Nova Guinea’ és l’exposició actual del Museu de la Música, comissariada per Elena Martínez-Jacquet.

L’illa de Nova Guinea, la segona més gran del món, es troba al nord d’Austràlia. Durant molts anys, ha estat colonitzada per diversos països europeus i això ha provocat que sigui un indret molt divers, on s’hi parlen més de mil llengües i hi conviuen molts grups culturals degut a la gran quantitat de poblacions que hi van arribar fa 40.000 anys. El Museu de la Música ha estrenat aquest maig Música i natura a l’illa de Nova Guinea, una exposició que visita aquesta diversitat i mostra com la natura va protegir el territori de Nova Guinea. La seva exuberància va contribuir a conservar moltes de les tradicions, ja que va fer molt difícil la penetració dels colonitzadors a alguns indrets. Per això s’entén que la natura estigui tan present en les seves tradicions i en les pràctiques quotidianes.

L’exposició, comissariada per Elena Martínez-Jacquet, estarà al museu fins al 26 de juny del 2022. Podreu veure com la natura ha estat essencial per a la població de l’illa de Nova Guinea, tant per la subsistència a través dels aliments i materials que n’extreien, com per la producció d’habitatges i d'objectes d’ús quotidià i els rituals, on s’hi inclouen les diferents pràctiques musicals.

Podeu visitar l’exposició amb l’entrada general del museu, que té un preu de 6 euros. Tot i així, hi podeu entrar gratuïtament els dijous de 18 a 21 h i els diumenges a partir de les 15 h. Aquí podeu consultar la informació pràctica del museu.

Data de publicació: Dijous, 27 maig 2021
  • Comparteix