Tornar

Una de les xerrades del cicle a l'auditori del Centre Cultural Albareda
Logotip de la campanya d'activitats dels centres cívics durant el confinament

'Musicalment parlant': quan la música és el tema de conversa

Si, la música és per escoltar-la, però també és un tema de conversa ampli i divers sobre el que podríeu estar parlant tota la vida. Si no us ho creieu, pareu l'orella al que us expliquen tot d'experts en ritmes diversos.

Tots ells van participar en el cicle Musicalment parlant. Va tenir com a escenari el Centre Cultural Albareda i convocava tot d'estudiosos i experts en estils musicals diversos que analitzaven la història de ritmes que van del blues al reggae i repassaven la vida de coneguts artistes, estudiant les influències i contextualitzant el moment en què van aparèixer.

Aquestes xerrades es van enregistrar en el seu dia i, ara, com una més de les iniciatives per omplir el temps lliure que sovintegen en temps de confinament, el Centre Cultural Albareda ens proposa recuperar-les, bé mitjançant la plataforma de podcasts iVoox o bé mitjançant el YouTube.

D'una manera o altra podreu recuperar aquests dies unes xerrades especialment documentades a càrrec de gent com la selectora musical Sarah Ardite, el DJ Xavier Riembau o el físic Osvaldo Jiménez Farias, entre altres. Ells i elles ens parlaran d'assumptes que van de la lluita política i el feminisme d'Angela Davis i la seva relació amb la música, a la influència del reggae en la cultura britànica, l'empremta de la pianista de jazz Alice Coltrane o les connexions entre la música i la física quàntica.

És només una de les iniciatives que ens llancen des del centre del Poble-sec, on també s'han dedicat aquests dies a preguntar a les entitats i col·lectius del barri quina cançó o quina música associen amb el concepte "casa". I amb el que els han contestat han creat la llista d'Spotify Cançons que són casa, que us animarà el dia si aneu buscant una mica de música per portar-vos a les orelles.

Consulteu el Facebook del Centre Cultural Albareda, on trobareu enllaços a la llista d'Spotify que us han preparat i als canals de YouTube i iVoox on han penjat les xerrades del cicle Musicalment parlant.

Data de publicació: Divendres, 10 Abril 2020
  • Comparteix