Tornar

Una branca florida al cartell d'enguany del festival

El Mutek prepara una edició híbrida, entre Barcelona i Buenos Aires

Presencial i virtual i amb un peu a Barcelona i un altre a Buenos Aires. Així serà l'edició del 2021 de MUTEK, el festival de creativitat digital i música electrònica. Del 3 al 9 de maig, teniu una cita.

Una pila d'espais de la ciutat, entre els quals la sala BARTS, la Roca Barcelona Gallery, l'Institut Français, la Sala Apolo o l'Hangar, entre altres, acolliran les moltes propostes presencials d'enguany del MUTEK, que en aquesta edició celebra de manera conjunta les edicions de Barcelona i Buenos Aires, combinant les activitats en directe amb les propostes que es retransmetran mitjançant aquesta plataforma virtual i que passaran a Buenos Aires, però també al Canadà, Mèxic o el Japó.

Potser el format serà diferent d'altres anys, però la llista de convidats és igual d'impressionant que sempre, i inclou presències destacades que, en el cas de Barcelona, inclouen artistes com l'italià MRAK, projecte de Carmine Conte (del duet Tale Of Us) que, malgrat la novetat que suposa la interpretació en directe, es manté fidel a les melodies i harmonies que han donat fama a les pistes de ball a la parella. El concert, que serà a la sala BARTS (4 de maig), té, esteu avisats, una il·luminació futurista i immersiva que el fa especialment recomanable.

També podreu escoltar en viu l'electrònica de l'artista catalana Clara Aguilar (Claraguilar; 6 de maig) i el seu disc de debut, un Mystery Is All que farà sonar a la Sala Apolo. En aquest mateix escenari i el mateix dia, també podreu escoltar el debut barceloní del projecte nord-americà exael.  Altres icones de l'electrònica catalana com ara EVOL (Roc Jiménez de Cisneros) també participen en el MUTEK, en aquest cas dins d'una de les sessions Rarefacció que organitza l'Hangar. Aquestes sessions donen a conèixer músiques creades des d'un plantejament experimental i no convencional i, aquest cop, inclouran també artistes del segell grec Hypermedium com els italians Dave Saved o NPLGNN.

Entre les propostes del MUTEK, peces audiovisuals com Undream, una creació de l'artista canadenca Sabrina Ratté que ocuparà durant una setmana la Roca Barcelona Gallery mostrant unes arquitectures impossibles. Un altre espai del festival, l'Institut Français, acollirà un any més les actuacions del programa X/Visions del MUTEK, entre les quals uns xous d'ambient que estudien les capacitats escultòriques del so de la mà d'artistes com la portuguesa Clothilde i els seus sintetitzadors modulars (imprescindible!), les estructures melòdiques del quebequès T. Gowdy o la síntesi analògica i els patrons de repetició de la italiana Marta de Pascalis.

Jornades, tallers i performances basades en el live coding, simposis sobre un futur sense gènere a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i una pila d'actuacions en streaming des de diversos punts del planeta, però especialment des d'Argentina, amb artistes com Kaleema, Barrio Lindo, Klauss o Metapana  (atenció, dansa contemporània amb art digital i bandoneó!) són part també d'una programació encara més àmplia que paga la pena examinar amb deteniment.,

Si voleu veure el programa complet de la pròxima edició del MUTEK, consulteu la pàgina web d'aquest festival dedicat a la creativitat digital i la música electrònica.

Data de publicació: Divendres, 23 Abril 2021
  • Comparteix