Tornar

Fotografia de l'exposició Waves Motion, de Victor Beats, a N2 Galeria

Ones en moviment constant

El jove Victor Beats debuta a Art Nou amb Wave Motion, una aproximació al taoisme a través de la pintura sobre cartró.

Fins al 3 de setembre es pot visitar a N2 Galeria l’exposició Wave Motion, de Victor Beats (Barcelona, 2001). La seva pintura és la mirada dels que van néixer a principi del darrer segle, però amb moltes especificitats. Crescut en la dualitat que pretén trencar el postmodernisme, estudia Filosofia i viu a cavall entre la seva ascendència nord-americana i un context mediterrani.

“Detonat” –en paraules seves– per un brot psicòtic durant l’adolescència, Víctor Beats es va bolcar a dibuixar el món en què habita: un món amb diverses capes que combinen allò filosòfic, allò polític i allò espiritual, quelcom impossible de diferenciar per a qui experimenta la psicosi.

El títol de la mostra, Wave Motion, fa al·lusió al taoisme i al concepte de vida en constant moviment i canvi. L’artista, des d’aquesta premissa, estableix un joc creatiu a través de les capes de pintura. Afegint-ne una sobre l’altra, representa els diferents plans –allò veritable i allò imaginari– que es fonen en el quadre. Només així, a través de la barreja i de la confusió dels uns i dels altres, s’arriba a entendre el tot.

Aquesta obra és fruit d’una expressió genuïna. La seva estètica –trash i psicodèlica es combina amb els seus referents de la cultura urbana nord-americana de final dels 90. Per això, Victor Beats pinta sobre els cartrons que els rodamons utilitzen per protegir-se del fred.

Data de publicació: Divendres, 05 Agost 2022
  • Comparteix