Tornar

Nat

Natura d’estiu

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona programa una col·lecció de propostes familiars durant l’estació càlida.

Aquest estiu podeu gaudir de l’estudi de la natura sense haver de sortir de la ciutat. De fet, ho podeu fer a refugi de les hores de màxima insolació amb un seguit d’activitats que ha organitzat el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al seu recinte del Fòrum, del 16 de juliol al 4 de setembre. La programació d’estiu d’enguany s’obre a públics familiars i generals i inclou propostes com un escape room, jocs, tallers d’observació i experimentació, sessions de dibuix i una nova exposició, entre d’altres.

Moltes de les propostes estan programades durant tot el període. És el cas de Natura de prop - Mar, un sorprenent taller on podreu contemplar els éssers i altres objectes del medi marí a través de diversos instruments d’observació. A Pangeica trobareu un espai on, de manera autònoma i amb el suport d’una persona educadora, haureu de fer front a alguns reptes mitjançant el plantejament d'hipòtesis, l’observació i la indagació per tal d’arribar a les vostres pròpies conclusions. A Entre llums i ombres, podreu jugar amb una sèrie d’objectes naturals i les seves projeccions per descobrir noves figures i imaginar noves formes de vida. I Niu d’estiu permetrà a infants d’entre 0 i 6 anys tenir un dels seus primers contactes amb la metodologia científica a través de la formulació de  preguntes, la descoberta i la recerca.

Dues activitats, només tindran lloc un parell de dies puntuals, cada una. És el cas d’un escape room, el 20 i 21 de juliol, adreçat a joves d’entre 10 i 14 anys. L’enginy, la lògica, la deducció, la rapidesa, l’observació i l’estratègia seran les claus per poder sortir-ne a temps i, amb aquesta gesta, permetre que el museu pugui obrir les portes l’endemà. I una altra proposta, el 30 i 31 d’agost, us proposarà construir un flipbook, un llibre amb dibuixos les pàgines del qual, passades ràpidament, produeixen una animació visual, en aquest cas, representant el cicle de vida de plantes ben comuns en un hort. Es tracta del taller Com creix el que mengem, on posareu en pràctica la vostra creativitat i destresa en el dibuix.

Quant a les exposicions i les instal·lacions, a més de la mostra permanent Planeta vida i al Terrat viu, a la coberta verda de l’edifici del Fòrum, aquest estiu també podreu visitar la nova exposició temporal Hi havia una vegada... Ciència i contes. La mostra desgrana la ciència que s’amaga darrere d’una desena de grans clàssics com la Ventafocs, la Caputxeta Vermella, Pinotxo o Alí Babà i ho fa d’una manera impressionant i interactiva on us sentireu com els mateixos personatges protagonistes dels contes.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 13 juliol 2022
  • Comparteix