Tornar

Lola Anglada i Sarrier, “La muralla de mar, mirant a Montjuïc”, cap al 1952.

Navegar per la història del Port de Barcelona i la costa catalana

La galeria d’art Gothsland presenta una mostra, en el marc de la Copa Amèrica, amb gairebé mig centenar d’obres des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

Si sou amants de la mar i de l’art, acosteu-vos fins a la galeria situada al carrer Consell de Cent per visitar l’exposició El port de Barcelona and beyond. Aquesta mostra inclou obres d’artistes com Ramon Casas, Lola Anglada, Heath Rasmussen i María Corte, entre molts d’altres. La majoria de les peces són pintures que daten des de 1880 fins avui dia. Teniu temps de visitar-la fins al 24 de juliol. 

La galeria d’art Gothsland disposa de tres espais expositius; a la planta principal, descobrireu l’obra dedicada al Port de Barcelona on trobareu obres d’artistes internacionals com María Corte, Manu Algueró i Heath Rasmussen, creades expressament per a l’ocasió. També podreu conèixer l’evolució i l’aspecte del port a través de l'obra d’artistes destacats a la història de l’art com Ramon Casas, Lola Anglada, Laureà Barrau, Eliseu Meifren, Modest Urgell, Joan Roig Soler, Carlos Vázquez i John Hassall.

A les altres dues sales, us endinsareu a la costa catalana i els espais que van inspirar grans mestres de finals del segle XIX fins a mitjan segle XX. Les marines de Cadaqués hi tenen un protagonisme rellevant, però també s’hi mostren indrets amb especial tradició marinera com Venècia, Nova York, Sitges, Palma, Lloret de Mar, Montgat, Mataró, Tarragona, Tamarit i una inusual escena de Bangkok.

A més, tindreu l’oportunitat de descobrir una caixa de cabals naval de cinc-cents anys d’antiguitat, construïda a finals del segle XV o els primers anys del segle XVI.

Aprofiteu per endinsar-vos en aquests paisatges marins a l’exposició El port de Barcelona and beyond en què viatjareu en el temps per descobrir la història del port de la ciutat i la costa catalana. La mostra podreu visitar-la fins al 24 de juliol, de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. L’entrada és gratuïta i, si voleu obtenir més informació, podeu consultar l’Instagram de la galeria d'art Gothsland

A la imatge: Lola Anglada i Sarrier, La muralla de mar, mirant a Montjuïc, cap al 1952. Tinta, llapis i aquarel·la sobre paper. 35 x 42 cm.

Data de publicació: Dimarts, 18 Juny 2024
  • Comparteix