Tornar

Imatge gràfica de la 'Nit dels Museus'

La nit més moguda dels museus

A l'esdeveniment hi prendran part 74 espais de Barcelona i la seva àrea metropolitana i, a més de les exposicions, els visitants trobaran activitats molt diverses.

El dissabte 15 de maig torna la Nit dels Museus, una cita que és tot un clàssic en plena primavera a la ciutat, i que permet als participants visitar de manera gratuïta les exposicions temporals i les col·leccions permanents dels espais museístics i, a més, gaudir d'activitats diverses i per a totes les edats, des de visites guiades fins a tallers, concursos, jocs de pistes o concerts.

En l'edició del 2021, que arrencarà durant la tarda del dia 15, hi prendran part 74 equipaments de Barcelona ciutat i poblacions dels voltants. Respecte d'edicions anteriors, en el cas de la capital catalana, s'incorpora com a participant Can Fontanet, el Centre d'Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar. La Nit dels Museus suposa un autèntic aparador de la gran varietat dels espais museístics de la ciutat i d'allò que ofereixen. Esmentem enguany les interessants retrospectives de Felix Gonzalez-Torres, Política de relació, al MACBA, i de Nanni Balestrini, La violència il·lustrada, a La Virreina, com també la mostra Per una educació en llibertat, a El Born CCM. Quant a la redescoberta del passat, trobem La guerra infinita, al Museu Nacional d'Art de Catalunya i Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra, al Museu Marítim. Des d’una altra perspectiva, més acolorida, El somni americà. Del pop a l’actualitat, al CaixaForum, i, anant molt més lluny, Mart. El mirall vermell, al CCCB. També hi ha experiències immersives, com ara Symphony, al CaixaForum.

Si donem un cop d'ull al programa d'activitats, observem que destaquen pel seu nombre les visites guiades, entre les quals hi ha les del Servei d’Arqueologia per a l’aqüeducte, la muralla romana i el Mercat de Sant Antoni, El Born CCB, el Castell de Montjuïc, les dels diversos equipaments del MUHBA, la Fundació Brossa... Ara bé, també hi haurà concerts (al Museu de la Música, al Born, al CaixaForum...), dansa (al castell de Montjuïc), poesia (a La Virreina), activitats interactives, tallers (al Museu de l’Institut del Teatre, al d’Arqueologia, al d’Història de Catalunya, al CosmoCaixa...).

La imatge gràfica de la Nit dels Museus porta la signatura de la dissenyadora Susana Blasco, premi Gràffica per les seves aportacions a la tècnica del collage. Es compon de cercles variats plens de llum, d’estrelles i textures que volen representar el dia i la nit, les fases de la lluna, eclipsis... o potser es tracta de persones que passegen, atretes pels museus. Fins i tot podríem imaginar petites càpsules de cultura, d’emoció i descobriment. Tot és possible en la Nit dels Museus.

Serà una edició, això sí, que es farà en unes condicions especials per garantir la seguretat durant la visita en tots els equipaments, seguint totes les recomanacions sanitàries que es requereixin en el seu moment. A més, cal informar-se amb antelació dels centres que demanen reserva prèvia per tal de controlar l’aforament, tant per a les exposicions com a les activitats que s’hi duen a terme.

La Nit dels Museus serà l'inici d'uns dies intensos per a aquests equipaments, ja que l'esdeveniment deixarà pas al Dia Internacional dels Museus: molts dels espais museístics faran jornades de portes obertes al públic el diumenge 16 i el dimarts 18 de maig, i també s'organitzaran diferents activitats aquests dos dies. Consulteu-les a les pàgines web dels respectius museus.

Per a més detalls sobre la Nit dels Museus , cliqueu aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 06 maig 2021
  • Comparteix