Tornar

Roselles

Només un planeta

La Setmana de la Natura aplega un munt de propostes per apropar-nos a l'entorn natural i passar a l'acció per protegir-lo.

Dues efemèrides de rellevància ambiental se celebren en les pròximes setmanes. Una, el 22 de maig, és el 30è aniversari de l’aprovació del Conveni Sobre la Diversitat Biològica. L’altra, el 5 de juny, és el 48è aniversari de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, també coneguda com a Conferència d’Estocolm. Cada un dels esdeveniments són les dates escollides en la declaració per part de l’ONU del Dia Internacional de la Diversitat Biològica i el Dia Mundial del Medi Ambient, respectivament. Entre les dues dates, és a dir, del 22 de maig al 5 de juny, se celebra enguany la Setmana de la Natura, que agrupa un munt de propostes per guanyar consciència del medi ambient i prendre part en la seva conservació.

La Setmana té lloc a un munt de municipis catalans entre els quals es troba Barcelona. De fet, avui més de la meitat de la població mundial viu en ciutats, on és més fàcil perdre el contacte amb la natura, la qual cosa dificulta prendre consciència ambiental. Per això, estendre la cultura de la sostenibilitat és crucial en el cas de les ciutats i iniciatives com la Setmana de la Natura contribueixen a aquest objectiu. En aquesta edició, el lema #NomésUnPlaneta ens recorda que al ritme amb què creix la nostra espècie i la manera com malbaratem els recursos naturals, avui ens faria falta una altra Terra per tal de poder mantenir tota la població.

Durant la Setmana, a Barcelona trobareu propostes en diversos formats. Per exemple, un Bioblitz Metropolità a diferents parcs urbans us repta a identificar i censar el màxim nombre d’espècies diferents que pugueu localitzar a la ciutat i, de retruc, participar en un projecte de ciència ciutadana. Salvem els ecosistemes és el nom d’una hackató mediambiental per a públic de 8 a 12 anys per pensar maneres de revertir la degradació del planeta. Diverses passejades us permetran descobrir el bosc de Collserola a la primavera, els horts urbans del Coll i Vallcarca, o els rastres de diversos animals i la informació que en podem extraure. La Setmana també inclou diverses jornades de recollida de brossa a espais verds de la ciutat així com a les platges de la Barceloneta. I molt més!

Descobriu tot el que us ofereix la Setmana de la Natura i poseu-vos en marxa per protegir el planeta!

Data de publicació: Dimecres, 18 maig 2022
  • Comparteix