Tornar

Imatge del nou equipament del Districte de Sarrià - Sant Gervasi

La nova Biblioteca de Sarrià està en marxa

L’edifici, que tindrà una superfície de 5.400 m2, també acollirà noves dependències municipals i una sala polivalent.

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar, a finals de juny, les obres de l'equipament públic que acollirà la nova Biblioteca de Sarrià. Aquest dimarts 6 de juliol, a la plaça de Sarrià, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i president del Consorci de Biblioteques, Joan Subirats, i el regidor del Districte de Sarrià - Sant Gervasi, Albert Batlle, n’han explicat el procés.

El nou equipament s’ubicarà a la parcel·la situada al passeig de la Bonanova, número 119-121, al districte de Sarrià - Sant Gervasi. Està previst que les obres finalitzin el mes de juliol de l’any 2023. Aquest és un dels projectes destacats en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i respon a un desig del veïnat de Sarrià, que fa anys que reclama aquest equipament. L’edifici ocuparà, en planta, una superfície d’uns 1.000 m2 i constarà de planta baixa, tres pisos i un terrat. En total, 5.397 m2 construïts que acolliran la Biblioteca, una sala polivalent i els serveis tècnics del Districte, de manera que es convertirà en un espai sociocultural de referència per a la ciutadania i les entitats del barri.

El projecte dibuixa la nova biblioteca com un únic edifici multifuncional, i per aquest motiu es planteja un sol accés públic des de la plaça de Sarrià. Tot i així, disposarà d’accessos diferenciats des de la plaça de Sarrià i el carrer Menor de Sarrià per permetre l’autonomia de cadascun dels diferents serveis. El carrer Menor de Sarrià és un vial que ha d’unir el carrer Major i la plaça de Sarrià amb el carrer de la Mare de Déu de Núria i la Via Augusta. És tracta d’un carrer de vianants que consta al planejament, però que fins ara quedava dins d’una finca de titularitat privada. Un cop executada l’expropiació i els treballs d’enderroc del mur perimetral de la finca, s’ha aixecat la nova delimitació. Les obres d’aquest tram de carrer formen part del mateix projecte de l’equipament i quedarà obert un cop es posi en marxa el nou edifici.

Data de publicació: Dimarts, 06 juliol 2021
  • Comparteix