Tornar

Imatge promocional del Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona Inclús 2021
Fotograma corresponent a pel·lícula CODA, que obrirà el Festival Inclús 2021

Més de 30 obres audiovisuals es presentaran a l’Inclús 2021

El Caixaforum acollirà les projeccions del Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, que recupera altres activitats per a públics específics.

Després de l’edició virtual de l’any passat, la novena edició del Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona Inclús 2021 recupera la presencialitat amb l’Auditori del Caixaforum com a centre d’operacions. L’edició de 2021 també consolida la seva programació a la televisió a través de La Xarxa de Comunicació Local i de betevé.

El certamen és una iniciativa de l'Associació Inclús, una entitat sense afany de lucre que promou el lleure inclusiu, l’accessibilitat universal a la cultura i l’adaptació de tots els continguts audiovisuals perquè tothom pugui accedir-hi.

Com sempre, l’eix central del certamen és el concurs audiovisual, que s’estructura en quatre categories on hi tenen cabuda curtmetratges, pel·lícules de ficció, documentals i produccions audiovisuals d'entitats amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb diversitat funcional i d’apropar aquest tipus de cinema a audiències que normalment no tenen l'oportunitat de gaudir-lo. A més, el festival inclou una secció de curtmetratges amateur anomenada Posa't a la nostra pell, sobre la tasca que duen a terme diverses entitats socials i sanitàries.

El jurat estarà format pel publicista xilè Mauricio Riffo, la productora cultural Jeny Montagut i el realitzador Marc Galver, que va ser el guanyador del Festival Inclús 2020 amb el documental Astrid. La selecció oficial inclou 31 obres procedents de 14 països com el Canadà, Corea, Grècia, Iran, Mèxic, o Rússia, que es podran veure en sis jornades. El 23 de novembre a les 19 h tindrà lloc la sessió inaugural amb la pel·lícula CODA. La preesetrena més esperada de la temporada pren el nom de l’acrònim en anglès de Child of Deaf Adults –és a dir, “filla d'adults sords”– i explica la història d’una noia que és l’única que es pot comunicar amb els seus pares. En acabat, el públic podrà sentir la Karen, una noia CODA que compartirà la seva història.

Durant els dies 25, 26, 27 i 28 s’hi exhibirà la major part de les obres, agrupades en dues sessions consecutives (a l’entorn de les 17 h i de les 20 h), i el dia 30 a les 19 h es farà la cloenda amb el documental Yogurt Utopia, sobre el projecte inclusiu de Ia Cooperativa La Fageda. El dia 28 a les 18 h es projectarà el curtmetratge El monstruo invisible, dels germans Javier i Guillermo Fesser, sobre la vida d’un nen filipí de 8 anys que treballa en un abocador.     

Després de l’èxit dels anys anteriors, es mantenen dues activitats per a públics específics, el dia 28: Cinema blau per a teens i kids (una projecció familiar adaptada a les necessitats dels infants i adolescents amb TEA) i Cinema en signes (una mostra de curts en llengua de signes en què el públic farà de jurat), a més de tallers educatius per a adults i per a alumnes secundària (dia 24), una jornada professional (dia 26) i activitats familiars (dia 27), tot gratuït.  

Podeu consultar el programa complet d’activitats i adquirir les vostres entrades en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 17 novembre 2021
  • Comparteix