Tornar

Imatge gràfica de la novena edició de Pantalla Barcelona
Fotograma del documental Cantando en las azoteas

Pantalla Barcelona mira la ciutat amb ulls crítics i socials

La novena edició d'aquest cicle tindrà un programa d'activitats complementàries format per converses amb professionals del cinema i tallers oberts.

Quatre documentals i cinc films de ficció seran l'eix vertebrador de la novena edició del cicle cinematogràfic Pantalla Barcelona, en el qual participaran onze equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona. Els llargmetratges es projectaran entre el 27 d'octubre i el 28 de març, i tenen com a punt en comú que posen el focus en la ciutat amb una mirada crítica i social.

Pantalla Barcelona apropa als barris el millor cinema creat i produït a Barcelona i a Catalunya, amb un programa elaborat amb la col·laboració dels centres participants. Es podran veure els documentals Cantando en las azoteas (Enric Ribes, 2022), City for sale (Laura Álvarez, 2018), Robin Bank (Anna Giralt, 2022) i Waiting for Barcelona (Juho-Pekka Tanskanen, 2018), i les pel·lícules de ficció El inconveniente (Bernabé Rico, 2020), Ema (Pablo Larraín, 2019), Frederica Montseny, la dona que parla (Laura Mañá, 2021), Las leyes de la frontera (Daniel Monzón, 2021) i Los miserables (Ladj ly, 2019). Els equipaments on es projectaran són el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (Eixample), el Centre Cívic Can Basté (Nou Barris), el Centre Cívic Can Clariana Cultural (Sant Andreu), el Centre Cívic Casa Groga (Horta – Guinardó), el Centre Cívic La Sagrera -  La Barraca (Sant Andreu), el Centre Cívic La Sedeta (Gràcia), el Centre Cívic Pati Llimona (Ciutat Vella), el Centre Cívic Trias i Peitx (Les Corts), el Centre Cívic Vil·la Florida (Sarrià – Sant Gervasi), el Centre Cívic Zona Nord (Nou Barris) i l’Auditori de Sant Martí (Sant Martí). En total seran 61 les projeccions que es duran a terme.

A més dels passis cinematogràfics, i amb l'objectiu d'aprofundir en els temes que es plantegen en les pel·lícules, hi haurà un seguit de col·loquis amb la participació de professionals del món del setè art i també tallers oberts i gratuïts. Entre els monogràfics n'hi haurà per posar en pràctica diversos àmbits de la creació audiovisual, com ara l’animació, la realització, el maquillatge i la crítica cinematogràfica.

Les entrades es podran reservar al web de cada centre cívic. Més informació, en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dimecres, 19 Octubre 2022
  • Comparteix