Tornar

Imatge convocatòria de subvencions
Imatge amb el lema "Donem suport al teixit cultural"

Noves subvencions de l’Ajuntament de Barcelona destinades a pal·liar els efectes de la crisi sanitària en projectes del sector cultural

La dotació total d’aquests ajuts és de 1,3 milions d'euros i hi poden optar iniciatives directament afectades per la crisi o nascudes en aquest context i adaptades a les seves particularitats.

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el termini de sol·licitud de les noves subvencions destinades a fer costat als projectes culturals de la ciutat de l’any 2020 afectats per la crisi sanitària originada per la covid-19 i també a nous projectes nascuts en aquest context. El consistori ha impulsat, des de l’inici de la crisi, un total de 21 mesures extraordinàries de suport al teixit cultural.

La dotació total d’aquesta convocatòria extraordinària és de 1,3 milions d'euros, els detalls de les bases es poden consultar en aquest enllaç i es poden tramitar entre el 15 de juny i el 6 de juliol de 2020, ambdòs inclosos..

Per a optar-hi cal, entre els requisits indispensables, ser persona física o jurídica legalment constituïda i activa, estar al corrent de les obligacions tributàries i fiscals, i que el projecte objecte de la subvenció s’hagi vist afectat o motivat per les mesures de seguretat i el context de la covid-19 i es desenvolupi dins del terme municipal de Barcelona fins el 31 de desembre de 2020. En queden exclosos, entre d’altres, institucions culturals de titularitat pública, equipaments culturals en règim de consorci públic, espais de coworking, produccions artístiques i sales de cinema amb més de 7 sales d’exhibició.

Modalitats de subvencions

L’Institut de Cultura de Barcelona ha establert dues tipologies de projectes. Pel que fa a la Modalitat A, dotada amb 1 milió d’euros en conjunt, s’hi contemplen projectes culturals que s’hagin vist alterats –cancel·lats, reprogramats o reformulats– per les mesures contra la pandèmia. S’hi inclouen projectes d’arts en viu com sales de teatre, dansa, circ i altres disciplines, sales de música en viu i espais independents de creació artística i cultural; projectes de comerç cultural incloent galeries d’art, llibreries icomerços culturals d’especial rellevància i amb interès històric o patrimonial per la ciutat; projectes d’exhibició en cinemes amb 7 sales o menys; festivals, cicles i projectes de caràcter artístic i cultural d’àmbits i disciplines diverses; i activitats festives de cultura popular o tradicional.

I la Modalitat B, dotada amb 300.000 euros, inclou projectes derivats d’aquesta situació de crisi, és a dir noves programacions que prioritzin l’entorn digital i la distància social; línies de recerca que aprofundeixen en processos d’innovació i divulgació de la creació i les pràctiques culturals; iniciatives ciutadanes quedonin resposta a alguns dels reptes que té la ciutat; projectes amb voluntat d’interacció entre entitats per crear xarxa i capital social; i projectes d’artistes i creadors en estat de preproducció, laboratori i recerca, quedant excloses les produccions artístiques.

Una entitat o persona física podrà presentar un màxim de dos projectes però, en tot cas, un dins de cada modalitat, mai dos projectes en la mateixa modalitat.

Termini i procediment de sol·licitud

Aquestes subvencions, que seran compatibles amb altres subvencions municipals o d’altres ens, es concediran en funció dels criteris establerts en les bases de la convocatòria, tindran un topall màxim de 20.000 euros per projecte i no podran superar, en cap cas, el 80% de la seva despesa total.

El termini de sol·licitud s’inicia aquest  dilluns 15 de juny, i es tancarà el proper 6 de juliol de 2020. Exceptuant les persones físiques, la resta de subjectes té obligació de presentar la sol·licitud telemàticament. Les persones físiques ho podran fer també a l’Oficina Virtual de Tràmits o bé, presencialment, als Registres de l’Ajuntament de Barcelona que romanguin oberts i actius, demanant cita prèvia al telèfon 010, a través del mòbil o al web de l’Ajuntament.

Les bases completes es poden consultar aquí i els formularis de sol·licitud (Document 1 i Document 2) es poden descarregar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona.

Per a més informació, es pot contactar a l’adreça subvencions_icub@bcn.cat.

Data de publicació: Dilluns, 15 Juny 2020
  • Comparteix