Tornar

Imatge de l'Observatori Fabra

Cossos celestes d’hivern i primavera

Visites guiades i observacions astronòmiques amb telescopi des d’un punt privilegiat de la serra de Collserola.

Tots els vespres de divendres i dissabte, des de gener fins a principis de juny, l’emblemàtic recinte de l’Observatori Fabra acull sessions d’astronomia a càrrec de persones expertes. Les sessions inclouen una visita guiada a diversos espais d’aquest equipament científic, unes vistes espectaculars des de l’exterior de la cúpula i l’observació d’algun astre a través del seu telescopi.

L’Observatori Fabra fou inaugurat l’any 1904, en ple auge modernista de Barcelona. Aquest està equipat amb instruments que enregistren dades meteorològiques, un sismògraf i el telescopi, entre d’altres aparells. Tots ells s’utilitzen encara avui per recollir mesures útils per a diverses disciplines científiques, els quals converteixen el Fabra en el quart observatori més antic del món que encara segueix en funcionament. Les visites de divendres i dissabtes (aquestes segones, més completes i més llargues) permetran a les persones visitants descobrir la història que s’amaga rere aquest instrumental, quina ciència s’hi fa i quins descobriments s’hi han fet, a més de poder gaudir d’unes esplèndides vistes nocturnes de la ciutat.

La visita es complementa amb una observació astronòmica, si les condicions meteorològiques no ho dificulten. En el cas d’aquest semestre, els protagonistes de les observacions en són quatre: la Lluna, el nostre satèl·lit natural; Mart, el planeta roig i el més proper a la Terra; i els asteroides 433 Eros i 12538, dos objectes menors que al llarg de la seva òrbita s’apropen força al nostre planeta. Podeu consultar el programa complet d’observacions en aquest enllaç.

Tota la informació, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 16 Gener 2019
  • Comparteix