Tornar

Rapinyaire

Ocells a la vista

El turó de la Magarola, a Collserola, acull la 33a edició de la campanya d’observació i seguiment d’aus rapinyaires.

A les nostres contrades, encara falta perquè arribi al fred, però al nord i al centre d’Europa, la tardor ja comença a manifestar-se. És en aquesta època quan moltes aus emprenen les seves migracions cap a latituds més baixes, on l’hivern és més benigne i poden trobar més aliment. Aquestes migracions les fan al llarg de rutes ben definides, una de les quals passa al llarg del litoral català. Ara, els caps de setmana del 12 de setembre al 3 d’octubre, teniu l’oportunitat d’observar i identificar les aus rapinyaires al seu vol cap al continent africà. El turó de la Magarola és, per 33è any consecutiu, el lloc de trobada de la campanya d’observació de la migració de les aus rapinyaires al Parc Natural de la Serra de Collserola.

El cim del turó de la Magarola està habilitat per fer les funcions de mirador, amb unes esplèndides vistes de 360 graus per sobre del litoral barceloní i el Vallès. Des d’allà, professionals de l’ornitologia recullen dades de les rapinyaires i altres aus planadores que es desplacen rumb al sud. La campanya té, per tant, un objectiu científic, però també divulgatiu, ja que els caps de setmana s’obre a la participació de tots els públics, els quals poden col·laborar en la recollida de dades alhora que aprenen a identificar les diferents espècies i coneixen aspectes de l’ecologia, la biologia i la migració dels ocells.

L’aligot vesper, l’esparver vulgar, el xoriguer, l’arpella, l’aligot o el falcó mostatxut són algunes de les espècies més comunes, però en altres campanyes també s’han guaitat exemplars de milà reial, astor, falcó pelegrí, àguila marcenca, cigonya i altres ocells. Aprofiteu per passar un dia a la natura de Collserola, a tocar de la ciutat, i aprendre sobre la fascinant vida de les aus. I si teniu uns prismàtics, no oblideu prendre’ls!

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 01 Setembre 2021
  • Comparteix