Tornar

Una de les imatges que podrem veure a la mostra d'Oliva Artés

Oliva Artés revisa el patrimoni industrial de Flandes en una exposició

L'antiga fàbrica d'Oliva Artés, avui convertida en un espai patrimonial del Museu d'Història de Barcelona, acull des del 16 de desembre i fins al pròxim 16 d'abril una mostra que repassa el patrimoni industrial de Flandes.

És Patrimoni industrial de Flandes, 1975-2015, una exposició que té com a escenari el Poblenou (un antic barri industrial que avui està sotmés a un procés de contínua transformació), i que analitza quina ha estat l'actitud d'altres comunitats d'Europa envers la seva herència arquitectònica industrial.

Es fixen en la comunitat flamenca de Bèlgica, una zona amb un notable passat industrial que en el seu moment va ser escenari de grans canvis tecnològics i paisatge de molts complexos fabrils que es van anar escampant per tot el territori.

L'exposició, en concret, posa el focus en la feina realitzada per la VVIA (Associació Flamenca per a l'Arqueologia Industrial), una entitat formada per voluntaris que va néixer l'any 1978. Poc abans, el 1975, s'havia commemorat l’Any Europeu del Patrimoni Arquitectònic i les autoritats flamenques havien aprovat una llei de conservació i protecció dels monuments i paisatges urbans que va propiciar un salt endavant pel que fa a la preservació del llegat fabril d'aquesta comunitat.

La VVIA ha contribuït notablement a la recuperació de molts espais i edificis de Flandes i, de fet, és una de les organitzacions d'aquest tipus més antigues del continent. A Patrimoni industrial de Flandes, 1975-2015, veureu la feina que han fet i els efectes que ha tingut en el paisatge arquitectònic flamenc.

La mostra d'Oliva Artés s'organitza amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial i Tècnic i hi han col·laborat tant el MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) com l'Onroerend Erfgoed, agència de patrimoni immobiliari de Flandes.

Data de publicació: Dimarts, 13 Desembre 2016
  • Comparteix