Tornar

Cartell gràfic que anuncia les activitats

Una oportunitat per descobrir el Museu d'Arqueologia en família

La seu barcelonina de l'equipament s'afegeix a unes Jornades Europees d’Arqueologia i programa activitats i visites per a tots els públics.

Aquest cap de setmana, un dels grans museus situats a la muntanya de Montjuïc, la seu barcelonina del Museu d'Arqueologia de Catalunya, celebra unes jornades dedicades a difondre entre els més petits l'activitat dels arqueòlegs i arqueòlogues, amb activitats i visites gratuïtes. Us esperen el 15 i 16 de juny (el dia 14 també hi ha activitats, però no a Barcelona).

L'origen de la proposta és a França. L'any 2010, el Ministeri de Cultura del país veí va donar impuls a una iniciativa dedicada a difondre l'arqueologia que ha acabat estenent-se per països diversos i esdevenint unes Jornades Europees d'Arqueologia. L'objectiu principal de les jornades són les ments més joves i, per tant, bona part de les activitats s'adrecen a les famílies, les escoles i els estudiants, però també a tots els i les amants de la història en general.

Veniu amb nens i nenes el dissabte 15 de juny (atenció, heu de fer reserva. L'activitat és gratuïta) i podreu fer de Detectius del passat, nom d'un joc que us convida a buscar un objecte fent allò que sempre us diuen que no feu en un museu: tocant coses. L'activitat, que comença a les 11 h, està recomanada especialment per a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys.

Però també el públic adult té un paper en aquestes Jornades Europees d'Arqueologia, durant els quals el Museu d'Arqueologia de Catalunya obre les portes entre les 10 i les 14.30 h de manera gratuïta. Serà una molt bona oportunitat per descobrir els fons fabulosos que atresora aquest museu, però també per endinsar-vos en el món clàssic visitant de franc l'exposició més nova del museu, Imperium. Històries romanes.

Si voleu que els més petits de la casa comencin a conèixer l'arqueologia o si simplement voleu gaudir durant una jornada de portes obertes del Museu d'Arqueologia de Catalunya i de les exposicions que acull, veniu a les Jornades Europees d'Arqueologia, però abans consulteu al web tota la informació.

Data de publicació: Dimecres, 12 Juny 2024
  • Comparteix