Tornar

L'artista retratat amb un penjoll al coll i ajupit al terra

Els paisatges sonors de Darko Morandini, a l'Arts Santa Mònica

Un pianista singular que parteix de la improvisació presenta els seus treballs més nous.

L'Arts Santa Mònica, en col·laboració amb la promotora de concerts L'Afluent, porten al centre d'art de la Rambla el dimecres, 25 de maig, un artista diferent capaç de crear paisatges amb els seus dits: el pianista Darko Morandini, que presenta l'espectacle Ninne, Nanne, Nanna.

Morandini és un músic de formació clàssica, amb un gust especial pel Barroc. Pren com a base de la seva proposta sonora una improvisació que ell planteja com si fos una conversa entre els sons diversos que formen cada cançó i que configuren un espai harmònic de caràcter oníric i irreal. No us ho perdeu si us agraden, per exemple, múm o Joe Hisahi.

Qui escolti les seves interpretacions es trobarà amb uns paisatges sonors creats amb un piano sintètic, en un viatge que ens porta per valls i muntanyes creades per l'artista mentre fa passejar els seus dits pel teclat.

Paisatges sonors que transmeten pau i tranquil·litat (algú ha dit que fa una música "sanadora") formen part de les seves composicions, que ha plasmat en els treballs discogràfics Stimolazione della Simulazione (2020), el seu àlbum de debut, i l'any 2021, amb Ninne Nanne, un EP format per set cançons instrumentals que es basa en un concepte que l'artista anomena "art3facte", mitjançant el qual dona forma física a la música, en aquest cas convertint-la en tres personatges de ficció anomenats Nine, Nana i Nane.

Si voleu saber com sona el piano sintètic de Darko Morandini, veniu a escoltar-lo a l'Arts Santa Mònica, però abans de venir consulteu al web d'aquest equipament tota la informació sobre la cita.

 

Data de publicació: Dijous, 19 maig 2022
  • Comparteix