Tornar

Imatge d’una familia al voltant d’una taula mentre fan un brindis.

El passat esclavista d’una família barcelonina retorna a La Villarroel

El teatre de l’Eixample acull Amèrica, una obra dirigida per Julio Manrique i escrita per Sergi Pompermayer, amb funcions programades fins al 7 de gener. 

Amèrica presenta la història d’una família de l’alta burgesia barcelonina molt adinerada i relacionada amb el tràfic d’esclaus. A més, l’obra també explora el racisme existent en la societat actual, per mitjà d’una combinació entre present i passat. Aprofiteu l’ocasió per visitar aquest muntatge que podreu veure des del 6 de desembre fins al 7 de gener, a La Villarroel.

Us endinsareu en la història de la família Xifré-Vidal, membres de l’alta burgesia, quan, l’onze de setembre de 2021, reben una visita inesperada que farà sortir a la llum el passat colonialista i esclavista. La persona que farà que tot trontolli és la Kayla, la noia que surt amb el seu fill, amb motiu de l’aniversari del noi. Aquest esdeveniment provocarà un viatge al passat, recorrent tres segles i tres continents que han marcat la història del país. 

El passat es presenta a través d’una història que es remunta a l’any 1863. En aquell moment, el vaixell propietat de Joan Xifré, pertanyent a l’alta burgesia barcelonina, salpa del port de l’Havana cap a Barcelona. A la bodega porta uns cavalls i una esclava negra encadenada, anomenada Amèrica. Xifré, malalt de desig i ràbia, manté aquesta jove tancada fins que mor clamant venjança. 

Així doncs, és precisament en aquesta visita inesperada del 2021 que la vida i la mort d’Amèrica es fan presents. I, tot això, amb un repertori de categoria format per Joan Carreras, Mireia Aixalà, Tamara Ndong, Marc Bosch, Aida Llop i Carme Fortuny.  

L’espectacle dirigit per Julio Manrique és una història que ben segur que no us deixarà indiferents i us farà reflexionar, ja que interpel·la tota la societat, amb la voluntat de recuperar la dignitat dels que van viure el dolor, com també del racisme existent avui dia.

Si voleu visitar Amèrica, teniu temps de fer-ho des del 6 de desembre fins al 7 de gener. Els horaris de les sessions varien segons les funcions, així com les dates programades. El preu de l’entrada general és de 31,50 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho a la pàgina web de La Villarroel

Data de publicació: Dijous, 07 Desembre 2023
  • Comparteix