Tornar

Imatge del Concert de Nadal del Cor de l'Orfeó Català a la plaça del Rei

El cor de l’Orfeó, al cor de la ciutat

El 4 de gener, l’Orfeó Català oferirà un concert de nadales gratuït a la plaça del Rei.

L'Orfeó Català és un cor de format simfònic vinculat al Palau de la Música Catalana. La seva activitat concertística alterna la interpretació de repertoris vocals-orquestrals i programes de música coral amb una presència destacada de la música tradicional i d’autor català. El seu director artístic, Simon Halsey, assegura que “l’Orfeó és un cor extremadament rellevant en la història de Catalunya” i profundament “aferrat a la consciència local i nacional”.

L’alt nivell de preparació vocal i musical dels seus components –els quals, malgrat no dedicar-s’hi professionalment, realitzen estudis de cant– fan de l’Orfeó Català un instrument idoni per a la interpretació de la literatura coral composta des del segle XVIII fins als nostres dies.

Com ja és tradicional des de fa deu anys, l’Orfeó Català oferirà el 4 de gener un Concert de Nadal a la plaça del Rei de Barcelona, sota la direcció de Pablo Larraz. L’actuació està organitzada per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de les celebracions de Nadal i suposa una oportunitat única de veure en directe la família de l’Orfeó Català al cor de la ciutat de Barcelona.

En edicions anteriors, el repertori ha alternat peces de compositors estrangers com Georg Friedrich Händel (Joia en el món),  Ola Gjeilo (Ubi caritas), Mack Wilberg (Ding! Dong! Merrily on High) o John Rutter (Star Carol) amb cançons populars arranjades per autors catalans i mallorquins com Lluís Maria Millet (El rústec villancet), Joan Maria Thomàs (Aubada), Baltasar Bibiloni (Nadal), Josep Ollé (Prova el fred de fer-se etern), Manuel Oltra (Els àngels de la glòria), Lluís Pérez Cansell (Però soc feliç) i Albert Guinovart (El petit vailet, El noi de la mare i Fum, fum, fum).

El recital té caràcter gratuït i és obert a tota la ciutadania, però l’aforament és limitat.

Data de publicació: Dimarts, 28 Desembre 2021
  • Comparteix