Tornar

Vistes del litoral barceloní.

La platja, també a l’hivern

El litoral barceloní no s’atura durant els dies freds i aposta per un mes de març amb activitats ambientals del tot diverses.

Tot i les baixes temperatures i les possibilitats de nevada arreu del país, la platja, el mar i el sector litoral segueixen en moviment al llarg de la costa catalana. D’aquesta manera, seguint l’exemple, les activitats que s’hi desenvolupen no poden aturar-se. El Centre de la Platja comença el mes de març amb propostes de tota mena per acostar a la ciutadania el medi ambient marítim i costaner durant la temporada d’hivern. Xerrades, exposicions i activitats per a tota la família als diversos espais de Barcelona que s’adhereixen a la incitativa.   

La primera activitat del març girarà al voltant de l’energia i el consum. El sector elèctric és un dels únics dels quals desconeixem el seu cost real, ja que el seu preu fluctua i varia segons passen les setmanes. Vivim en habitatges poc eficients que depenen encara de les grans centrals generadores d’energies no renovables. Durant el taller Amb l’energia no s’hi juga, el 2 de març a la Fàbrica del Sol, es debatrà al voltant de les energies renovables, el consum elèctric i quins són els plans futurs per revertir aquesta situació. 

A més de ser l'impulsor d’aquesta iniciativa, el Centre de la Platja també acull certes activitats al llarg del mes. El 7 de març es durà a terme Moby Dick al Mediterrani, una projecció audiovisual enfocada a joves i infants per conèixer els animals marins més grans de les profunditats. Un viatge de fantasia i ciència on explorar les meravelloses espècies que existeixen arreu. Al mateix espai, el 25 de març, el taller Banyistes al rescat us donarà l'oportunitat d’entendre com el projecte europeu IBATHWATER pretén evitar l’existència de residus al mar i us donarà les eines per mantenir l'aigua de les platges neta. Tot seguint la filosofia de no deixar rastre, el dimarts 28 de març podreu unir-vos al voluntariat del Mostreig Plàstic 0, una iniciativa contra el plàstic a la platja del Somorrostro on descobrireu la quantitat de brossa que s’acumula a la sorra del litoral barceloní. 

També podreu visitar l’exposició Una ciutat de cara al mar, descobrir l’impacte de la pesca internacional i els beneficis de la pesca de proximitat, o seguir un itinerari al Parc de la Ciutadella i els seus camins d’aigua. Tota la informació de les activitats i els horaris respectius els torbareu en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 01 març 2023
  • Comparteix