Tornar

La imatge del programa és una representació esquematitzada del mapa de Barcelona

Podcasts contra el racisme i LGTBIfòbia

Si us avorriu és... perquè no sou conscients de tots els recursos que us ofereixen les xarxes. El Programa BCN Interculturalitat us fa la seva proposta: escoltar els podcasts que produeix i que ens ofereixen informació per combatre el racisme i LGTBIfòbia.

El Programa BCN Interculturalitat està impulsat per l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l'Ajuntament de Barcelona, per tal de promoure els enfocaments interculturals en les polítiques municipals, a més d'oferir materials per al reconeixement de la diversitat, la igualtat de drets i equitat i l'establiment d'un diàleg intercultural.

Entre les activitats del Programa BCN Interculturalitat hi ha l'elaboració d'uns podcasts que es pengen a la plataforma iVoox, que aplega tant emissions de ràdio com arxius sonors, entre els quals els d'aquest programa. L'Espai Avinyó en concret, dedicat a treballar en la diversitat cultural i en l'intercanvi de coneixements entre cultures, té un canal d'iVoox en el qual trobareu, entre molt material més, els àudios de les taules rodones que s'han anat desenvolupant a l'espai.

Visiteu també els podcasts del cicle Mirades crítiques que organitza la Xarxa BCN Antirumors i que ens mostra com desmuntar la islamofòbia d'una manera racional, ens explica els mecanismes i les eines que tenim a l'abast per fomentar la diversitat i fer front al racisme i la LGTBIfòbia o bé ens ensenya com podem contribuir a fomentar una memòria històrica als barris que reculli les experiències de les persones migrants.

Seguiu explorant i encara trobareu més podcasts, com ara els que formen part del cicle Interculturalitat LGTBI. Diàlegs per a una memòria plural o fins i tot un curs de Periodisme Intercultural que ensenya a comunicar les coses d'una manera més justa.

Si voleu aprofitar aquests dies per dotar-vos d'eines amb les quals combatre el racisme i la discriminació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 24 març 2020
  • Comparteix