Tornar

La poeta Maria Sevilla Paris amb ulleres i el cabell recollit llegint els seus versos davant d'una de les obres exposades

Poesia en línia des de la Fundació Suñol

Algunes de les veus més destacades de l'escena poètica catalana del nostre temps van protagonitzar el juny passat un recital inspirat en les arts plàstiques. Si us el vau perdre, ara el podeu recuperar en línia.

La Fundació Suñol posa a disposició de qui en vulgui gaudir un enregistrament del recital Servir l'invisible, que es pot consultar en línia i que mostra un seguit d'autors i autores de poesia que dialoguen mitjançant els seus versos amb les obres plàstiques que formen part de la Col·lecció Suñol Soler, una de les col·leccions d'art contemporani més extenses de Catalunya i de l'Estat que aplega obres de prop de dos-cents autors.

Entre les obres de la col·lecció, es va triar un seguit de peces que utilitzen els llenguatges abstractes i que, per tant, ens interpel·len des d'una posició situada més enllà de la lògica i ens condueixen cap als territoris de la poesia i de l'evocació.

I aquí intervenen poetes com Maria Sevilla, Laia Carbonell o Joana Brabo que, igual que van fer autors i autores com Josep Pedrals, Martí Sales i Mireia Calafell, van triar peces concretes de l'exposició i, amb el que els suggerien, van escriure poemes que hi dialoguen i que aporten un contingut poètic a les obres que veiem.

Així, el poeta i rapsode Josep Pedrals escriu versos per a un Paisatge de Joan Hernández Pijuan; Mireia Calafell posa els seus versos al servei de les peces de bronze Ballarí / Ballarina, de Susana Solano; Joana Brabo dedica els seus versos (en castellà i en anglès) a la instal·lació de Luis Frangela La jarra vertiente o Máquina de dibujar; Maria Sevilla Paris dialoga amb l'obra de Jordi Colomer La puça F (a la imatge); Laia Carbonell escriu els seus versos a partir de l'obra de Federico Guzmán The Sound of Business i, finalment, Martí Sales dedica la seva creació a l'obra Sense títol d'Eva Lootz.

Trobareu el vídeo amb el recital d'aquests autors, i també imatges de les obres i els textos complets dels poemes al web de la Fundació Suñol.

Data de publicació: Dilluns, 16 Agost 2021
  • Comparteix