Tornar

Pavellons Güell

L’art nouveau a examen en un cicle de xerrades

Comença la tercera edició de Portal del Modernisme, una sèrie de conferències al voltant de l’art de principis del segle XX, cada dilluns als Pavellons Güell

És indiscutible que el principal atractiu de Barcelona, si parlem de la ciutat com un prodigi artístic, és el modernisme. I quan parlem de modernisme no ho fem només en relació amb els grans edificis elevats per Puig i Cadafalch o Gaudí, sinó també amb la gran empremta cultural que va deixar aquell corrent de principis del segle XX en altres aspectes de la vida diària, com el vestuari, el mobiliari o la decoració. El modernisme no és només una sèrie de grans blocs arquitectònics, sinó també l’art nouveau, un esperit de l’època que trobem a les ornamentacions d’objectes, als detalls decoratius de portes, finestres i peces de roba, una explosió de delicadesa i enginy que ocupa pàgines i pàgines als llibres d’història de l’art, i que a Barcelona també té el seu propi cicle de xerrades sota el nom de Portal del Modernisme. Ara arriba a la seva tercera edició, als Pavellons Güell –al número 7 de l’avinguda de Pedralbes–, i durant dos mesos acollirà converses i conferències totes les tardes de dilluns.

La primera xerrada programada és aquest mateix 9 d’octubre, a les set de la tarda, a càrrec de Mireia Freixa: Arquitectura i nacionalisme. Els primers anys de professió de Puig i Cadalfach. Seguiran, aquest mateix mes, les de Jordi Sans el 16 d’octubre (L’evolució dels tallers dels arquitectes en l’època modernista), Janis Krastins el 23 d’octubre (Riga, the Art Nouveau metropolis) i Marta Antuñano el 30 d’octubre (Casa Vicens, una nova aposta de recuperació de Gaudí). Al novembre hi haurà quatre xerrades més, propostes de Carles Sàiz, Pamela Robertson, Stefan Kutzenberger i Gemma Losa sobre temes com el Museu del Modernisme de Barcelona, l’art de Gustav Klimt i Ego Schiele, el modernisme al Maresme i el 150è aniversari de C.R. Mackintosh.

Trobaràs més informació en aquest enllaç. Les xerrades són gratuïtes, però requereixen reserva prèvia enviant un missatge a modernisme@bcn.cat o trucant al telèfon 93 317 7652.

Data de publicació: Dilluns, 09 Octubre 2017
  • Comparteix