Tornar

La mostra ‘Prehistòries. Catalunya abans de Catalunya’ retrocedeix als orígens de casa nostra

Per què som com som? 'Prehistòries. Catalunya abans de Catalunya'

El Museu d’Arqueologia recorre el paleolític, el neolític, el megalitisme, l’edat del bronze i l’edat del ferro a casa nostra.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) proposa una nova exposició de llarga durada que convida a retrocedir molts segles i conèixer d’on venim els catalans i les catalanes d’avui. A la prehistòria ja es van registrar notables avenços tecnològics, tan revolucionaris com els que trobem al nostre dia a dia però, això sí, molt més espaiats en el temps. Aquelles millores van ajudar a consolidar les comunitats i a estimular el seu progrés, les van portar a la sedentarització, a l’acumulació d'excedents i a l'inici del comerç.

Amb aquesta premissa, la mostra "Prehistòries. Catalunya abans de Catalunya" contempla un ampli recorregut que comença fa dos milions i mig d’anys, amb el paleolític i els orígens de l’Homo sapiens, quan els nostres avantpassats van adquirir els trets que defineixen la condició humana: fer eines, dominar el foc, parlar i comunicar-se, representar la realitat o acomiadar els morts. A continuació, es pot descobrir el neolític, època en què van adoptar l’agricultura i la ramaderia com a fonts de subsistència, i també van aparèixer els poblats estables i les primeres explotacions mineres. Posteriorment, el recorregut porta a endinsar-se en l’edat del bronze i el megalitisme, quan l’ésser humà va elaborar els primers estris de metall i va començar a erigir diferents monuments de pedra i grans panteons funeraris. I s’acaba amb l’edat del ferro, quan els contactes entre les diferents comunitats i l’aplicació de noves tecnologies van contribuir a fer evolucionar la metal·lúrgia i l’agricultura, a desenvolupar el comerç i a establir marcats lideratges en les societats de l’època.

Les entrades tenen un preu general de 6 euros (consulteu els descomptes) i es poden adquirir a les taquilles. El primer diumenge de mes l’accés és gratuït. Trobareu més informació al web del museu.

Data de publicació: Dilluns, 26 Agost 2019
  • Comparteix