Tornar

Los Galindos
Tarta Relena, Los Sara Fontán i Cocanha en una imatge promocional a la Fabra i Coats

Los Galindos, Premi Ciutat de Barcelona 2022 d’Arts Escèniques

L'espectacle conjunt de Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán titulat 4132314 obté el de la categoria de Música.

Darrers guardons que es fan públics dels Premis Ciutat de Barcelona. Són els de les categories d'Arts Escèniques i de Música.

En el primer cas, s'atorga a la companyia Los Galindos per MDR – Mort de riure. El jurat, integrat per Lali Álvarez (presidenta), Joan Yago, Alexandra Laudo i Lali Ayguadé, ha decidit que se'l mereix perquè és un espectacle de circ radical i imaginatiu, que reivindica el carrer i els espais no convencionals com a escenaris que cal reconquerir. També valora la seva capacitat d’improvisació i les seves ressonàncies polítiques.

Pel que fa al Premi Ciutat de Barcelona de Música, s'atorga per unanimitat a Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán pel projecte 4132314, presentat a la sala Paral·lel 62 en el passat Grec Festival de Barcelona. El veredicte en destaca l’excel·lència artística i musical, el caràcter col·laboratiu i experimental de la proposta i el vincle que estableix amb la memòria popular de les treballadores mitjançant els cants i l’imaginari sonor de la fàbrica Fabra i Coats, i per extensió de les fàbriques tèxtils. El jurat d'aquesta categoria el formaven Xavier Cervantes (president), Daniel Espasa, Carol Duran, Maria Arnal i Ismaël N’Diaye.

Els premis tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en un acte al Saló de Cent. Hi haurà l’actuació musical de Tarta Relena, ja prevista prèviament, abans que es conegués la decisió del jurat.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona literaris.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona d’Arquitectura, urbanisme i disseny; Educació, i Cultures populars i comunitàries.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona de les categories científiques.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona d'Audiovisuals i cultura digital i d'Arts Visuals.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix