Tornar

Una imatge del viodeojoc Endling - Extinction is Forever

Un videojoc guanya el Premi Ciutat de Barcelona d'Audiovisuals i cultura digital

És Endling - Extinction is Forever, mentre que en la categoria d'Arts Visuals se l'emporta el projecte FOC

Per primera vegada els Ciutat de Barcelona d'Audiovisuals i cultura digital premien un videojoc. El jurat, format per Eduard Solà (president), Pere Freixa Font, Carlos Rodríguez Ríos, Sílvia Comet i Alba G. Corral, ha decidit per unanimitat distingir Endling - Extinction is Forever. El veredicte en destaca la qualitat visual i sonora al servei d'una història sensible i emotiva. També s'esmenta "l’encert de posar el canvi climàtic, l’ecologisme i fins i tot les cures al centre de la narrativa i incorporar-los així al món dels videojocs". El jurat considera que Endling - Extinction is Forever és un "exemple destacable de la maduresa en la creació de videojocs a Barcelona amb reconeixement internacional".

També s'ha donat a conèixer el Premi Ciutat de Barcelona d'Arts Visuals. En aquesta categoria, el guardó ha anat a parar al projecte FOC, promogut per Córdova, Jokko Collective i Cchhoorro. El jurat integrat per Lucia Piedra Galarraga (presidenta), Marta Sesé, David Armengol, Francesca Llopis i Adrian Schindler en valora la capacitat de materialitzar un canvi de paradigma en les arts visuals mitjançant relacions interdisciplinàries, "convertint-se en un lloc on conflueixen línies de pensament i acció antiracistes, queer i intergeneracionals".

Els Premis Ciutat de Barcelona, atorgats per l'Ajuntament de Barcelona, tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona literaris.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona d’Arquitectura, urbanisme i disseny; Educació, i Cultures populars i comunitàries.

Consulteu aquí els Premis Ciutat de Barcelona de les categories científiques.

 

Data de publicació: Dilluns, 30 Gener 2023
  • Comparteix