Tornar

Ciència a la Biblioteca Sagrada Família

Prestatges plens de ciència

Recomanacions i guies de lectura de la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte sobre ciència i medi ambient.

Un dels equipaments de Barcelona referents en ciència i medi ambient, la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte, tanca les portes fins al mes d’octubre per obres de millora. Malgrat tot, l’espai manté la seva activitat virtual i continua vigent. A través del seu web, podeu consultar la seva col·lecció científica distribuïda en diferents matèries, però a més també posa al vostre abast un recull de guies de lectura relatives a les exposicions i les activitats de temàtica científica que organitza la biblioteca.

La biblioteca atresora una bona col·lecció d’obres (llibres, vídeos, revistes, DVDs, etc.) sobre el vessant de la ciència més relacionat amb el medi ambient: la biodiversitat, l’energia, l’habitatge, l’ecoturisme i l’educació ambiental són àmbits especialment presents en el seu fons, però no són els únics; les altres branques de la ciència també hi són presents: matemàtiques, física, química, enginyeria o altres disciplines més recents com la nanotecnologia o els nous materials. En general s’hi poden trobar documents adreçats a tots els públics, de to divulgatiu i amè, però també n’hi ha d’adreçats al públic infantil i altres més tècnics per a persones amb certs coneixements. Navegar per aquestes col·leccions us inspiraran noves lectures que trobareu en altres biblioteques de la ciutat durant els mesos de reformes.

Si us apassiona algun tema en especial, no deixeu de visitar la galeria de guies de lectura. Cada una d’elles fa recomanacions de llibres orientades a un tema relacionat amb alguna efemèride o esdeveniment en el qual s’ha implicat la biblioteca. Així, en la galeria hi ha seleccions de llibres creades amb motiu de l’Any Polar Internacional (2007), l’Any Darwin (2009), l’Any de les Neurociències (2012) o l’Any de la Llum (2015). Així mateix, alguns cicles temàtics han produït guies de lectura com ara Domesticant les noves tecnologies, Grans interrogants científics o Mirades sobre l’envelliment. I encara més: il·lustració científica, habitatge sostenible, energia o medi ambient, són exemples d’altres temes dels quals podreu trobar un munt de recomanacions bibliogràfiques.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 13 Abril 2022
  • Comparteix