Tornar

Vicky Luengo a Suro

Una nova vida envoltats d'alzines sureres

El cicle Gaudí porta a L'Aliança del Poblenou la guardonada pel·lícula Suro, dirigida per Mikel Gurrea i protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López. 

Qui no ha pensat en alguna ocasió en un canvi radical de vida? I de ben segur, per a moltes persones que viuen a les ciutats, aquest canvi va en la línia de marxar a viure al camp o a la muntanya. Però, és tan fàcil aquest gir de 180 graus? L'Helena i l'Ivan, protagonistes de la pel·lícula Suro, aprofiten que la família té una casa a l'Empordà per començar una nova etapa, envoltats d'alzines sureres. Res serà senzill, i a més els punts de vista diferents de com viure a la terra faran créixer les diferències entre ambdós i posar en crisi la relació de parella. Suro ha rebut l'aplaudiment unànime de la crítica i del públic que ja l'ha vist, i ha guanyat el Premi Gaudí a millor direcció novella (Mikel Gurrea) i millors actriu i actor (Vicky Luengo i Pol López), així com el Premi Irizar al Cinema Basc, el Premi Fipresci i el premi al millor guió basc al Festival de San Sebastià. El guió és del mateix Gurrea i de Francisco Kosterlitz.

Si encara no coneixeu aquesta història, teniu l'oportunitat de descobrir-la dijous 23 de març a les 18.30 h al Teatre Casino l'Aliança del Poblenou, en el marc del cicle Gaudí. Les entrades es poden adquirir anticipadament. Us trobareu amb un metratge que té elements de thriller i fins i tot hi ha qui l'ha definit com un western modern i ambientat a l'Empordà, amb conflictes socials i tocant qüestions com les contradiccions del capitalisme. El director diu sobre la seva òpera prima: "És una pel·lícula de tensió entre les idees i la pràctica. Arrelada totalment a la història de la parella, allò que els passa en la intimitat repercuteix cap a fora, cap al seu entorn".

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 17 març 2023
  • Comparteix