Tornar

26 de julio, l’Havana, 1961. Col·leccions Fundación MAPFRE. © Paolo Gasparini

La realitat del continent llatinoamericà

El Centre Fotogràfic KBr inaugura, el 30 de setembre, les dues noves exposicions ‘Camp d’imatges’ i ‘KBrFlama’21’.

Les imatges de Paolo Gasparini transmeten, amb gran èxit, les tensions i contradiccions culturals del continent sud-americà. Tot i que va néixer a Itàlia, el fotògraf és veneçolà en essència i, gràcies a les seves obres, podem comprendre diversos aspectes de la realitat social d’aquesta regió: una crítica a la societat de consum i a l’obsessió pel màrqueting i la publicitat que ens vol seduir. L’exposició Camp d’imatges, que s’inaugura el proper 30 de setembre al Centre Fotogràfic KBr, fa un recorregut per la trajectòria del fotògraf, amb especial atenció en el fotollibre, un dels seus suports principals d’expressió que utilitza com un mecanisme narratiu per a explicar la història del continent, les diferències entre Europa i el continent llatinoamericà i les diversitats d’aquest últim.

El mateix dia, el centre també inaugura KBrFlama’21, un projecte pensat per a crear un pont entre l’àmbit acadèmic i la vida professional dels fotògrafs. En aquesta primera edició, hi col·laboren les entitats Grisart, Idep Barcelona, IEFC i  Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i s’exposaran els projectes de quatre fotògrafes que ens porten a diferents realitats fonamentades en el record del passat o en aspectes de la identitat col·lectiva. Elles són Laura Gálvez-Rhein (Frankfurt, 1998), Blanca Munt (Barcelona, 1997), Gael del Río (Barcelona, 1990) i Gunnlöð Jóna Rúnarsdóttir (Reykjavík, 1992).

Podreu visitar ambdues exposicions fins al 16 de gener del 2022. L’entrada general al centre té un preu de 5 euros i la podeu comprar a través del web del KBr.

Data de publicació: Dimecres, 22 Setembre 2021
  • Comparteix