Tornar

Cervell(s)

Radiografia del cervell

Una exposició artística i divulgativa per descobrir els secrets i curiositats de l’òrgan més complex.

Com funciona un cervell? D’on surt la consciència o la creativitat? Què li passa al nostre cap quan emmalaltim? A Cervell(s), la nova exposició del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, indagareu en algunes d’aquestes preguntes. A més de comprendre la complexitat de l’anatomia cerebral, reflexionareu sobre aspectes abstractes com la consciència, el llenguatge, la imaginació o els somnis mitjançant la combinació d’obres d’art amb elements interactius i de divulgació científica. Tindreu l’oportunitat de viure l’activitat del 27 de juliol a l’11 de desembre.

El recorregut de l’exposició compta amb tres-centes peces, entre les quals hi ha instal·lacions immersives, obres audiovisuals, objectes de col·leccions històriques i resultats de projectes de caràcter científic. Gràcies a elles, descobrireu l’enorme complexitat del cervell (hi ha qui diu que és més difícil estudiar aquest òrgan que tot l’univers!) mitjançant l’observació dels sistemes cognitius, des dels naturals fins als quals han estat creats per l’ésser humà.

L’exposició compta amb la participació d’artistes com Tomàs Saraceno, Patrick Tresset, Ivana Franke o Daniel Alexander, entre d’altres i amb material històric de personalitats com Santiago Ramón y Cajal, René Descartes o Ada Lovelace, així com projectes científics d’instituts de recerca de referència.

El projecte Cervell(s) està comissariat pel físic i biòleg Ricard Solé i per Emily Sargent, comissària de la Wellcome Collection de Londres, i compta amb una xarxa de professionals d’investigació i un col·lectiu creatiu, tant en la part expositiva com en l’elaboració d’un programa d’activitats que inclou un cicle de cinema, debats públics i tallers de mediació. Aprofiteu per descobrir els secrets del cervell, l’objecte humà que més incògnites genera en un dels centres culturals referents de la ciutat. Gaudiu de Cervell(s), art, divulgació científica i filosofia al vostre abast.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 19 juliol 2022
  • Comparteix