Tornar

Agnès Mateus en una imatge promocional de l'obra

Teatre per fer front a la passivitat davant la violència de gènere

'Rebota rebota y en tu cara explota', d'Agnès Mateus i Quim Tarrida, estarà set dies al Teatre Lliure de Montjuïc.

Potser la frase "rebota rebota y en tu cara explota" la deieu de petits al pati de l'escola, o potser la sentiu dir ara als nens. Però el muntatge teatral del que parlem aquí, titulat amb aquestes paraules, no és pas un espectacle infantil ni parla de cap tema frívol, més aviat al contrari. Agnès Mateus i Quim Tarrida han bastit una obra que, a través del llenguatge del teatre contemporani, suposa una reflexió descarnada sobre la violència de gènere i, especialment, sobre la passivitat social davant aquest tema. I és que a la sinopsi recorden unes xifres que posen la pell de gallina: des de fa una dècada, de mitjana cada setmana són assassinades dues dones a mans de la seva parella o exparella. "Ens hauria d'explotar la vida a la cara més sovint", sentencien els creadors de l'espectacle, que aterra al Teatre Lliure de Montjuïc per ser-hi només set dies, del 26 al 29 d'abril i del 3 al 5 de maig.

A l'escenari, Agnès Mateus, tot i que usa l'humor com a un dels recursos de la dramatúrgia, no s'està de dir les coses pel seu nom, amb tota la seva cruesa. "Per vèncer la por. Contra els tabús contemporanis i la nostra hipocresia", diuen els autors. Sens dubte, les consciències d'aquells que estiguin asseguts a la platea es remouen. La proposta arriba al Lliure amb un cert recorregut als escenaris i amb reconeixements, com el Premi de la Crítica 2017 a Noves Tendències.

Aquesta coproducció del Festival TNT - Terrassa Noves Tendències 2017, l'Antic Teatre i El Konvent punt zero de Berga es representa en català i castellà.

Per a més informació, consulteu l'enllaç

Data de publicació: Dimecres, 25 Abril 2018
  • Comparteix