Tornar

Hopkinson Smith

El músic Hopkinson Smith i l'actriu Sílvia Bel inauguren el cicle 'Guitarres'

El llaütista i guitarrista interpretarà composicions, entre d'altres, de Gaspar Sanz, Joan Ambrosio Dalza i Francesco Spinacino.

El novaiorquès Hopkinson Smith oferirà un concert diumenge 25 de setembre a les 17.30 h a la Sala de Teclats del Museu de la Música, en un acte organitzat per L'Auditori i que servirà per obrir el cicle "Guitarres". Smith, que toca el llaüt renaixentista i la guitarra de cinc ordres, no actuarà sol: l'actriu Sílvia Bel també serà a l'escenari per recitar els Aforismes de Joan Carles i Amat, escriptor, metge i guitarrista català nascut l'any 1572 i mort el 1642. Màrius Bernadó, musicòleg i professor de la Universitat de Lleida, glossarà la figura del que va ser autor del primer tractat musical de guitarra. L'acte el presentarà Laura Serrat, redactora de la secció de Cultura del diari Regió 7.

Pel que fa al repertori que oferirà Smith, tocarà diferents composicions de Joan Ambrosio Dalza (com Pavana alla Veneziana i Piva alla Ferrerese), Francesco Spinacino (diferents fragments d'Intabulatura de Lauto), Pierre Attaignant (Tant que vivray, Sauterelle i Branle de Poictou), Anthony Holborne (parts de Pavans, Galliards, Almains and other Short Aeirs) i Gaspar Sanz (fragments d'Instrucción de Música sobre la Guitarra Española). Nascut l'any 1946, Smith està especialitzat en música antiga i té una vintena llarga d'enregistraments com a solista. Als anys setanta va estudiar amb Emili Pujol, pedagog en la tradició artística catalana, i durant deu anys va formar part d'Hespèrion XX, grup format i dirigit per Jordi Savall. Va obtenir un premi de la revista Gramophone per les seves gravacions amb llaüt de les Sonates i partites per a violí sol de Johann Sebastian Bach, i ha fet concerts i classes magistrals per diferents països d'Europa, Àsia, Austràlia i Amèrica.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 22 Setembre 2022
  • Comparteix