Tornar

Els tres integrants de la companyia retratats fets un nus i mirant a càmera

Reflexió escènica sobre les xarxes

Com és que unes xarxes socials nascudes per estar al nostre servei acaben generant-nos pressió i imposant-nos models de vida? S'ho pregunta una companyia jove a Perfectia

La companyia La Beatriz porta al Teatre de la Gleva Perfectia, el seu muntatge teatral més recent en el qual examinen la manera com funcionen les xarxes socials, la pressió que exerceixen sobre aquells i aquelles que les utilitzen i els models de "perfecció" que miren d'imposar-nos. Ho veureu fins al 5 de juny en aquest escenari del barri del Farró.

Firma la proposta La Beatriz, una companyia jove, però amb una trajectòria llarga que integren Bruna Artigal, Èric Pons i Adrià Andreu. S'han format en centres docents diversos de la ciutat que van de l'Institut del Teatre a l'Escola Memory. Es van trobar posant en peu el projecte Gossos, un muntatge estrenat el 2018 al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, i des d'aleshores, no han parat, creant projectes com a companyia o bé col·laborant amb la intèrpret musical i actriu Anna Torrella.

Potser ja els heu vist actuar a la sala Barts o al Maldà presentant la peça musical Disset Anys, però ara els trobareu estrenant una peça teatral coproduïda amb el Teatre de la Gleva en la qual ens presenten un món ideal anomenat Perfectia, un metavers en el qual els éssers humans es relacionen i interactuen. Allà coincidiran els tres personatges protagonistes d'aquesta història, que es veuran obligats a posar a prova el seu grau de "perfecció". Però viure a Perfectia té conseqüències que van més enllà del món digital... Us ho explica un muntatge que aplica eines digitals i fomenta la interacció amb la col·laboració d'Andrea Monje i Laura Riera, còmplices de la companyia en aquestes representacions. 

La ficció, ja ho veureu, es converteix aquí en un recurs per parlar del món en el qual vivim, un entorn on les xarxes socials tenen un paper destacat, encara que de vegades no estiguin clars els seus efectes. I és que potser les xarxes ens exigeixen una positivitat, una perfecció, un optimisme i un èxit constant per compartir amb els altres que té poc a veure amb el món real i ens imposen de vegades models de vida que són inassumibles.

Si us ve de gust reflexionar sobre aquests assumptes i alguns altres, no us perdeu la proposta de La Beatriz i veniu a veure Perfectia. Abans, però, consulteu tota la informació sobre les representacions al web del Teatre de la Gleva.

Data de publicació: Divendres, 13 maig 2022
  • Comparteix