Tornar

Un collage amb imatges de les actrius protagonistes serveix per promocionar el muntatge

Retrat escènic de la generació del mil·lenni

Les dues autores d'El Chinabum original tornen a dur a escena l'obra amb un nou repartiment.

Potser vau veure i encara recordeu El Chinabum, un muntatge teatral escrit per Berta Prieto i Lola Rosales que constituïa el retrat escènic de tota una generació a partir de les vivències de quatre noies, dues de les quals estaven interpretades per les autores. Ara, Prieto i Rosales tornen a dur el muntatge a escena amb el títol d'El Chinabum Remix. El podreu veure al Teatre La Gleva de l'1 al 12 de febrer.

En aquesta nova versió que porta a escena la Cia. Aura al Pou, les dues dramaturgues passen de ser autores i intèrprets a ser directores del muntatge (el primer el va dirigir Paula Ribó, sí, l'alter ego de Rigoberta Bandini, que a més posa la banda sonora), per al qual han buscat un repartiment més jove, ja que la proposta té uns anys i les protagonistes originals s'han fet grans. 

I és que les noies tancades al lavabo d'un bar xinès acabaran fent del reducte on s'han quedat atrapades la seva casa i el seu refugi i, des d'allà ens plantejaran un seguit de reflexions sobre el món d'avui o, més ben dit, sobre el món que els ha tocat viure a aquesta generació coneguda com a generació del Mil·lenni.

Lúa Amat, Roser Dresaire, Mariona Pagès, Berta Rabascall i Gemma Oliveras són aquest cop les protagonistes de la història, amb escenografia de María Vicente. Elles protagonitzen un relat que sembla caòtic de bon principi, però que es converteix en el discurs, espontani i naturalista, d'una generació inconformista nascuda després del canvi de segle. 

Si voleu conèixer la segona vida d'El Chinabum, veniu al Teatre la Gleva a veure  El Chinabum Remix, però abans consulteu al web d'aquest espai escènic tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dilluns, 30 Gener 2023
  • Comparteix