Tornar

Fotografia de Louis Stettner.
Fotografia de Paz Errazuriz.

Retrats de Nova York, París i Xile, al KBr

El 6 de juny el centre de fotografia presenta dues exposicions retrospectives sobre els artistes Louis Stettner i Paz Errázuriz.

Si sou entusiastes de la fotografia i voleu descobrir, per mitjà d’aquesta disciplina artística, noves formes de veure el món, no us perdeu les exposicions de Louis Stettner (Nova York, 1922 – París, 2016) en què podreu fer un recorregut per les escenes novaiorqueses i parisenques i, d’altra banda, de Paz Errázuriz (Santiago de Xile, 1944), les obres de la qual exploren la realitat social i política de Xile. Teniu temps conèixer-los fins al 15 de setembre.

Amb una vida entre Nova York i París, el nord-americà Louis Stettner va romandre arrelat a dos mons en una època en què la majoria dels fotògrafs se centraven en un dels dos ambients. La seva llarga trajectòria, de gairebé vuitanta anys i fins ara poc reconeguda, reflecteix una exploració de temes diversos amb un fort component social. L’obra de Stettner captura l’estètica de la fotografia de carrer novaiorquesa, així com la mirada poètica de la fotografia urbana de tradició francesa, amb la voluntat de mostrar la dignitat de l’ésser humà.

La mostra, comissariada per Sally Martin Katz, presenta més de 180 fotografies que exposen cronològicament la carrera de Stettner, amb l’objectiu de pal·liar el desconeixement que existeix sobre la seva figura i difondre la rellevància de la seva obra.

També podreu endinsar-vos en l’univers de Paz Errázuriz, autora d’una àmplia, compromesa i reconeguda obra centrada en la realitat del seu país que té la missió de donar veu a aquells que no acostumen a ser escoltats. La seva estètica, allunyada del fotoperiodisme clàssic, ofereix una profunda observació de la condició humana.

Després de la primera retrospectiva de l’artista a Espanya l’any 2018, la Fundació MAPFRE va incorporar 173 obres de la fotògrafa a la col·lecció. L’exposició, comissariada per Carlos Gollonet, presenta una selecció meticulosa d’aquest fons, oferint una visió panoràmica de la seva producció des dels anys setanta fins a l’actualitat, incloent-hi algunes de les sèries més icòniques, com La manzana de Adán o El infarto del alma.

En el marc de les mostres, s’han organitzat dues conferències: el 5 de juny, pel que fa a Louis Stettner, la comissària Sally Martin Katz mantindrà una conversa amb Janet Stettner, la parella de l’artista; i, el 6 de juny, la fotògrafa Paz Errázuriz participarà en una xerrada amb Laura Terré.

Aprofiteu l’oportunitat per capbussar-vos en les creacions de Louis Stettner i Paz Errázuriz a les exposicions que s’inauguren el 6 de juny i que podreu veure fins al 15 de setembre. L’horari per visitar-les és de dimarts a diumenges (i festius), d’11 h a 20 h. El preu de l’entrada general és de  5 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del KBr.

A la imatge 1: Louis Stettner, Brooklyn Promenade, Brooklyn, Nova York, 1954. Col·leccions Fundació MAPFRE. © Louis Stettner Estate.

A la imatge 2: Paz Errazuriz, Miss Piggy II, Santiago, de la sèrie El circo, 1984.  Col·leccions Fundació MAPFRE. © Paz Errazuriz. 

Data de publicació: Dimarts, 04 Juny 2024
  • Comparteix