Tornar

Conjunt escultòric dedicat al poeta Joan Maragall obra del seu fill Ernest

Recorrent la Barcelona literària

Teniu 9 rutes per resseguir carrers on han viscut escriptores i escriptors o visitar espais que apareixen en coneguts llibres.

Al Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens, hi trobareu fins a nou rutes per diferents districtes de la ciutat que podeu fer quan us plagui. Només heu de triar les que vulgueu fer, descarregar-vos el pdf al mòbil, i començar l'itinerari!

Entre les rutes hi ha per exemple la titulada La Gràcia dels poetes; i és que aquest barri està relacionat amb autors tan diferents com Salvador Espriu, Enric Casasses, Joan Maragall, David Castillo o Jordi Pope. La ruta Dos miralls de la ciutat duu qui la faci fins a Sant Gervasi i orbita entre dos pols, Mercè Rodoreda i Joan Maragall, però també passa per cases i llocs de referència de José Agustín Goytisolo, Juan Marsé, Gabriel Ferrater, Felícia Fuster i Josep Pla. També podeu seguir els passos del Quixot a la capital catalana, o fer un itinerari pel famós Barri Xino, l’actual Raval, i fins al Paral·lel, de la mà d’escriptors com Federico García Lorca, Jean Genet, Josep-Maria Planes, Sebastià Gasch, Manuel Vázquez Montalbán, Terenci Moix, Benet i Jornet, Juli Vallmitjana, Frederic Soler (Pitarra) o Francisco González Ledesma. La ruta que porta per nom De la Muntanya Pelada al Park Güell recorda autors com Joan Sales, Juan Marsé, Carles Riba, Clementina Arderiu, Josep Carner i també el cantautor Ovidi Montllor. O també podeu triar L'illa de Maians: aquest era el nom d'una illa de sorra a un centenar de metres de la costa de Barcelona, i Quim Monzó va prendre'l per titular un recull de contes; la passejada ens porta a la Barceloneta per resseguir els punts principals relacionats amb els poetes Joan Salvat-Papasseit, Felícia Fuster i Tomàs Garcés.

Tota la informació de les rutes, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 11 Gener 2022
  • Comparteix