Tornar

Imatge promocional de la iniciativa Sala Barcelona

Sala Barcelona: el Castell de Montjuïc serà la gran sala de concerts de la ciutat aquest estiu

Una cuidada programació amb més de 60 actuacions a l’aire lliure, adaptades a les mesures de seguretat, per impulsar el sector i recuperar el pols cultural.

L'Institut de Cultura de Barcelona i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) han presentat el projecte Sala Barcelona que, del 2 de juliol al 30 d'agost, suposarà la represa de l’activitat musical en directe a la ciutat. La iniciativa forma part del segon paquet de mesures de suport al teixit cultural, impulsat per l'Ajuntament davant la crisi causada per l'alerta sanitària.

Les sales de concerts de Barcelona van tancar al març i les restriccions actuals fan que moltes no considerin viable reobrir fins que no puguin funcionar al 100% de la seva capacitat. Actualment, l’ASACC està formada per 73 sales arreu de Catalunya, 42 de les quals són a Barcelona i 27 tenen menys de 250 persones d’aforament. Sala Barcelona s’adreça a aquests espais d’actuació, especialment als més petits, però també al sector en el seu conjunt: l’objectiu és treure les sales de concerts a l’aire lliure, amb una activitat adaptada a les mesures sanitàries

Sala Barcelona, doncs, permetrà a la ciutadania tornar a assistir a concerts en viu de manera segura, contribuirà econòmicament a ajudar les petites sales que travessin una situació crítica, ajudarà a rellançar l’activitat i l’ocupació del sector de la música en directe, dinamitzarà culturalment la ciutat i, en definitiva, impulsarà l'àmbit cultural, un dels més perjudicats per aquest context.

Una programació de qualitat al Castell de Montjuïc

L'entorn escollit és el Pati d’Armes del Castell de Montjuïc, un espai fresc i amb vistes que permetrà adaptar-se a les mesures preventives i celebrar concerts limitats a 400 espectadors asseguts. El preu de les entrades anirà dels 12 als 15 euros, per facilitar la màxima accessibilitat del públic a aquesta proposta.

Sala Barcelona tindrà un cartell amb més de 60 actuacions, tan eclèctic com les sales de concerts de la ciutat, elaborat per molts dels seus programadors i programadores. Els concerts se celebraran de dijous a diumenge entre les 20.00 hores i la mitjanit i, ara mateix, ja s'ha tancat la programació del mes de juliol

2 de juliol - Clara Peya 3 de juliol - Papa Topo + Evripidis and His Tragedis 4 de juliol - Cala Vento 5 de juliol - Los Aurora 9 de juliol - Da Souza + Marialluïsa 10 de juliol - Hidrogenesse 11 de juliol - The Zephyr Bones + Medalla 12 de juliol - BGKO 16 de juliol - A Contra Blues 17 de juliol - Vàlius 10è aniversari 18 de juliol - Fatamorgana + Cora Novoa 19 de juliol - The Black Barbies 23 de juliol - Tarta Relena 24 de juliol - The Penguins + Los Retrovisores 25 de juliol - River Omelet 26 de juliol - Per confirmar 30 de juliol - b1n0 & FR13ND5 + PHOAC 31 de juliol - Fundación Tony Manero    Per al mes d'agost ja s'han confirmat les actuacions de:

1 d’agost - Belgrado + SDH 2 d’agost - Joana Serrat & The Great Canyoners + Anna Andreu 8 d’agost - Putilatex + Samantha Hudson 14 d’agost - Playback Maracas + Olympic Flame 23 d’agost - Nakany Kanté 28 d’agost - AWWZ (Live) + CARLA 29 d’agost - The Velvet Candles + Los Torontos 30 d’agost - Ladilla Rusa + Pin & Pon DJs

Durant les properes setmanes es donaran a conèixer nous detalls de Sala Barcelona en aquest web.

 

Data de publicació: Dijous, 11 Juny 2020
  • Comparteix