Tornar

Imatge promocional de l'obra de teatre Els Encantats, fotografiada per Kiku Piñol

Una travessa màgica

Els Encantats retrata les conseqüències del trencament sense remissió d’una família obligada a la separació, l’oblit i la soledat per poder sobreviure.

Els Encantats és un cim dels Pirineus coronat per dues agulles –l’Encantat Gran i l’Encantat Petit– que es troba situat dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a la comarca del Pallars Sobirà. El seu nom va inspirar el títol d’un text del guionista, autor i director de teatre David Plana. Guardonat el 2015 amb el Premi Frederic Rosa, Els Encantats es pot veure a la Sala Beckett fins al 9 d’abril dins del cicle La família (o la família?).

Dirigida per Lucia del Greco i protagonitzada per Guillem Font, Sandra Pujol, Òscar Rabadán i Hanna Tervonen, l’obra explica la història d’un viatge simbòlic a la recerca dels bons records, amb la complexitat de les relacions entre pares i fills com a teló de fons. L’Arnau i la Bruna organitzen una escapada familiar amb el pare a Aigüestortes, l’últim lloc on van ser feliços, un estiu llunyà durant la seva adolescència.

Els Encantats obre les portes a la intimitat d’una família trencada que, en un acte de fe i d’esperança, intenta retornar a la gènesi d’aquella ruptura, al moment en què el temps es va aturar i la seva percepció del món va canviar per sempre més. Els personatges volen evocar el moment de l’encantament: aquella esquerda que amb el pas del temps es va fer cada cop més fonda i va soscavar els fonaments de la família fins a la descomposició.

Del silenci d’aquella nit en sortiran traumes, culpabilitats i retrets del passat, la qual cosa donarà pas a un univers fantasmagòric en què les fronteres entre la realitat i la imaginació es difuminaran i en què criatures misterioses conqueriran el pensament dels personatges i allunyaran irremissiblement les possibilitats de reconstrucció, abocant-los a sobreviure en solitud.

L’entrada per veure la funció val 18 euros i es pot adquirir de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dimarts, 07 març 2023
  • Comparteix