Tornar

Àlex Ferré (a l'esquerra) i Cesc Casanovas en una imatge promocional de L'altre

Roc Esquius porta a escena la tensió entre ciència i ètica

Sergi Belbel dirigeix Cesc Casanovas i Àlex Ferré a L'altre, un text amb la tecnologia i la deshumanització com a teló de fons.

El cicle Màquina Persona. Intel·ligència Artificial de la Sala Beckett passarà una nova pantalla a partir del 28 d'abril amb l'estrena de L'altre, de Roc Esquius. El cicle vol posar damunt la taula reflexions entorn de la IA partint dels supòsits filosòfics i artístics en processos de creació híbrida, i en aquesta línia el text d'Esquius va directe al centre de la diana. L'obra mostra un inversor d'una empresa tecnològica que encarrega al seu director un projecte que revolucionarà el futur de la humanitat. L'enginyer en cap de l'empresa es troba amb problemes tècnics, però sobretot ètics, per desenvolupar el producte, i acaba contractant una jove promesa de l'enginyeria. El muntatge l'interpreten només dos actors, Àlex Ferré i Cesc Casanovas, sota la direcció de Sergi Belbel.

L'altre, doncs, porta a l'escenari el debat etern entre ciència i ètica, i ho fa amb un joc provocatiu, divertit, enginyós i fins i tot esbojarrat i hilarant. L'obra, però, i d'aquí el seu títol, vol ser un "retrat sensible i sincer sobre la importància dels altres en les nostres vides i sobre la transcendència de l’amistat", en uns moments en què ens veiem "fatalment abocats a la tecnologia i a la deshumanització", segons es descriu a la sinopsi.

El muntatge serà a la cartellera fins al 5 de juny. Just un mes abans d'aquesta data, el 5 de maig, tindrà lloc un col·loqui postfunció amb la participació de l'equip artístic de l'obra i moderat per Aina Tur, responsable de programació i relació amb les companyies de la Beckett.

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 27 Abril 2022
  • Comparteix