Tornar

Fotografia promocional dels actors Jaume Banacolocha i Adrian Grösser

Drama existencial de dos pallassos

Fèlix Herzog és l’autor de Pazzo, “una opereta verbal i apocalíptica amb notes d’humor” que ret homenatge al circ.

Del 10 de febrer al 2 d’abril es pot veure al Versus Teatre de Glòries l’obra Pazzo [boig, en italià], una producció d’Apunta Teatre dirigida pel coreògraf i ballarí Roberto G. Alonso. El text del jove dramaturg Fèlix Herzog és una de les grans apostes de la sala per aquesta temporada.

La peça explica la història de dos pallassos de dues generacions diferents: Francesco Filipov, un vell comediant de cara blanca interpretat pel veterà actor Jaume Banacolocha, i Dàrius, un jove que hauria d’agafar el testimoni d’un circ al qual fa deu anys que no va ningú. Aquest personatge està protagonitzat per Adrian Grösser, que va ser escollit a través d’una convocatòria de càsting.

Els dos artistes malviuen al costat d’una carpa calcinada al mig del camp. En Francesco era l’amo d’un dels principals circs del país, juntament amb en Tonino, el pare d’en Dàrius. Però ell no coneix res d’aquella època, només el que n’ha sentit a parlar. Ara l’instint el crida, però potser no està prou preparat.

L’obra tracta de la decadència i de l’herència rebuda. Pazzo parla del relleu generacional just en el moment que canvia de mà, dels lligams familiars imposats genèticament i de les obligacions socials que, suposadament, han de modelar la nostra personalitat. Però Pazzo vol ser també un homenatge a la belle époque del circ. El seu autor la defineix com “una petita opereta verbal i apocalíptica en clau de misèria i notes d’humor”.

En Francesco i en Dàrius intenten trobar, sense gaire èxit, la manera de mantenir viva la flama del seu ofici, fins que un dia en Francesco decideix organitzar una funció de comiat. La idea sembla de bojos fins que, per a sorpresa de tots, algú compra una entrada.

Fins al 12 de febrer. L’entrada costa 16 euros i es pot adquirir de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dilluns, 06 Febrer 2023
  • Comparteix