Tornar

Els protagonistes de Cartes d'amor, Lloll Bertran i Àlex Casanovas

‘Cartes d’amor’, un clàssic modern

Lloll Bertran i Àlex Casanovas interpreten la versió catalana d’una comèdia emotiva i plena d’humanitat.

Love Letters és una obra d’Albert Ramsdell Gurney Jr. que va ser finalista del Premi Pulitzer i que gaudeix d’un gran èxit teatral. El 1988 va ser estrenada pel mateix autor i Tom Holland a Nova York. Posteriorment, nombrosos actors i actrius de Hollywood n’han agafat el testimoni, com Kathleen Turner, John Rubinstein, Christopher Reeve, Paul Newman, Elizabeth Montgomery, Mel Gibson, Charlton Heston, Lizza Minnelli, Sigourney Weaver o Elizabeth Taylor.

Fins a l’11 de desembre es pot veure a la Sala Versus Cartes d’amor, l’adaptació que n’ha fet Marc Rosich. Sota la seva direcció, i la de Jordi Andújar, dos grans de l’escena catalana, Lloll Bertran i Àlex Casanovas donen vida a Melissa Gardner i Andrew Ladd III; dos amics, asseguts de costat, que es llegeixen les notes, cartes i postals que s’han escrit mútuament durant prop de cinquanta anys.

A través d’aquesta relació epistolar, Melissa i Andy s’han explicat les esperances, ambicions, somnis, decepcions, victòries i fracassos que han tingut al llarg de la seva vida. D’aquesta forma, els personatges expliquen a l’espectador les seves intimitats, l’amor i l’estima que s’han professat l'un a l’altre –fratern, romàntic i eròtic–, així com la inquietud i la fragilitat de l’ésser humà davant la soledat.

Mentre ell esdevé un advocat d’èxit i és escollit senador, ella és víctima d’un matrimoni fet a miques. Quan, finalment, tenen una breu aventura s’adonen que potser és massa tard. Tots dos han estat físicament separats molt de temps, però se senten espiritualment tan propers com només els veritables amants poden estar-ne.

L’entrada per veure Lloll Bertran i Àlex Casanovas costa 17 euros i es pot comprar de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dimecres, 12 Octubre 2022
  • Comparteix