Tornar

 Els actors del muntatge maquillats i dos titelles, al fons, unes banderes del Regne Unit.

Una sàtira sobre el poder amb setanta personatges i trenta-quatre titelles

El Teatre Eòlia acull Ubu Rex, una adaptació de l’obra d’Alfred Jarry, Ubu Roi, que podreu veure fins al 3 de desembre.

La companyia Application Rejected presenta una història d’excessos i patetismes, interpretada per Jana Serra i Charlie Mills (a la fotografia de Marc Mampel). L’obra és una al·legoria a la corrupció en format clown, una versió més descarada del text d’Alfred Jarry. Si no us el voleu perdre aquest muntatge grotesc sobre l’abús de poder, entre el surrealisme i els bufons, anoteu a l’agenda: del 22 de novembre al 3 de desembre. 

Després del cop d’estat dels Ubu, les ànsies de poder no es veuen satisfetes i, aleshores, començarà la seva perdició. Ma i Pa Ubu són una parella semblant a un gra de pus, que es troben sols, però amb la vehemència de conquistar un altre cop l’imperi desitjat. Al llarg de l’obra, mentre il·lustren diversos personatges, mostraran com el poder ens ha fet viatjar per una història tacada de sang, bruta i corrupta. 

Ubu Rex és una sàtira que juga i deforma el llenguatge fins a portar-lo als límits, amb la presència de diferents llengües com català, castellà, anglès i francès (amb subtitulació en català). És un espai per burlar-se de l’actualitat i predir un futur desolador, per mitjà del treball d’objectes i titelles, ple de referències a la cultura pop. 

La música té un paper rellevant a l’espectacle, ja que està emmarcat per un espai sonor creat en directe pels músics i intèrprets Anna Castells i Marcel Molina. La direcció de l’obra és a càrrec de Charlie Mills, amb un text adaptat i traduït per Jana Serra, i la dramatúrgia és de tots dos. La companyia Application Rejected aposta per un teatre participatiu, conscient i provocador, un projecte artístic que barreja llengües, transforma clàssics i crea noves dramatúrgies. 

Aprofiteu l’ocasió per veure Ubu rex, una adaptació de l’obra d’Alfred Jarry, a càrrec de Jana Serra i Charlie Mills. Les funcions es duran a terme de dimarts a divendres a les 20 h,  dissabte a les 19 h i diumenge a les 18 h. Amb relació a la representació del 23 de novembre, hi haurà un col·loqui després de la funció amb Novaveu (Àlex Grande i Bernat Pareja) i la companyia. El preu de l’entrada general és de 18 € (20 € a taquilla) i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Teatre Eòlia

Data de publicació: Dilluns, 20 novembre 2023
  • Comparteix