Tornar

Una tassa de xocolata desfeta

Música i poesia a la cuina

La Fundació Catalunya La Pedrera, en col·laboració amb Món Sant Benet, organitza per segona vegada el cicle Cultura i Alimentació.

Posar en relleu la relació entre la cuina i diverses manifestacions artístiques, aquest és el principal objectiu del cicle Cultura i Alimentació, que després de la bona acollida de l'any passat torna a organitzar la Fundació Catalunya La Pedrera, amb la col·laboració de Món Sant Benet.

Apunteu-vos-ho a l'agenda. El 5 de març es durà a terme la primera de les activitats en el conegut immoble gaudinià del passeig de Gràcia. Els participants faran un viatge gastromusical a l'Europa del temps del barroc, guiat pel xef de la Fundació Alícia Jaume Biarnés i pel musicòleg Xavier Chavarría. Les explicacions es combinaran amb l'elaboració de plats i la interpretació de peces musicals, de la mà de Dani Espasa (clavicèmbal), Farran Sylvan James (violí) i Oriol Aymat (violoncel). El viatge constarà de quatre estacions: la cort de Versalles, l'Alemanya luterana, la Itàlia barroca i la Barcelona de l'arxiduc Carles d'Àustria, i finalitzarà amb una xocolata desfeta elaborada amb una recepta de l'època.

Fora de Barcelona, a Món Sant Benet (municipi de Sant Fruitós del Bages), el 22 d'abril tindrà lloc la sessió titulada Cuina lírica. Repertoris i receptaris clàssics, també amb Jaume Biarnés i Xavier Chavarría al capdavant. I el dissabte 28 i el diumenge 29 d'abril s'hi farà la sessió Alimenta els sentits! Un viatge poètic pel pa, l'oli i el vi, recorregut sensorial per la tríada mediterrània guiat amb la col·laboració de l'actor Pep Planas. Una degustació de part de la nostra història i cultura amb l'evocació estètica que proporciona la lectura de diferents poemes acompanyada de l'estimulació del paisatge sensorial (imatges, olors, tactes, sons i, sobretot, gustos) que conformen aquests tres aliments.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 27 Febrer 2018
  • Comparteix