Tornar

Berta Giraut a La segona millor

Una obra dedicada a qui sempre està en segon pla

Berta Giraut i Ester Villamor presenten el seu primer projecte conjunt en el Barcelona Districte Cultural.

El dia 23 de març al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs, i el 31 del mateix mes al Centre Cívic Guinardó, l'actriu Berta Giraut pujarà a l'escenari per interpretar La segona millor, un text escrit per ella mateixa i per Ester Villamor, que també el dirigeix. Es tracta del primer projecte conjunt de l'actriu i la directora, un text a quatre mans que va guanyar la Beca Odisseu Eòlia i+D 2021 i que vol ser un reconeixement a aquelles persones que sempre resten a l'ombra, en segon pla, però que són sempre presents. El monòleg reflecteix com conviure amb aquest fet, el de ser "la segona millor". Les dues funcions formen part de la programació del Barcelona Districte Cultural.

La protagonista del muntatge és una actriu que es troba en un soterrani, entre una rentadora i un maniquí, assajant el que està convençuda que serà el seu últim paper. Cansada de no arribar a ser mai la protagonista, va perdent les ganes de seguir actuant, de ser sempre un segon plat. Ella creu que té potencial, però ningú no el veu. I de mica en mica el seu somni es va apagant. Davant d'aquesta situació, com agafar embranzida per continuar? El soterrani es converteix en una metàfora dels llimbs, i l'actriu acaba acceptant i rendint-se a ser la "segona", un rol que, sense ella saber-ho —apunta el programa de mà de l'obra— "sustenta el món d'una manera discreta, poètica i necessària".

L'espectacle, de poc més d'una hora de durada, està recomanat per a totes les edats, i per assistir-hi cal reservar prèviament entrades. Més informació i reserves clicant a l'enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 16 març 2023
  • Comparteix