Tornar

Sergio Blanco assegut davant d'una taula amb un ordinador en un moment d'aquesta conferència autoficcional

Sergio Blanco, circ emergent i altres propostes virtuals i presencials del Grec

Durant les pròximes setmanes, al Grec Festival de Barcelona trobarem un autor franco-uruguaià parlant, entre altres coses, sobre la covid-19, però també una pila de joves artistes de circ i algunes propostes que tenen, a la vegada, un caràcter virtual i presencial. 

I és que enguany hi ha moltes maneres de participar en el Grec Festival de Barcelona i algunes no requereixen... ni que sortiu de casa. Sintonitzeu betevé, perquè el mitjà de comunicació oficial del Grec 2020 retransmet aquesta setmana La nit urbana, una festa dedicada al hip hop (divendres, 10). Si teniu canalla, poseu betevé el diumenge, 12, a les 19 h i veureu l'enregistrament d'Orbital, una obra sobre l'amistat feta de poesia i astronomia que firmen els Farrés Brothers. Mantingueu-vos sintonitzats, perquè l'emissora local de televisió estarà retransmetent espectacles, en viu o enregistrats, durant tot el mes.

Però si el que voleu és teatre presencial, haureu de venir a veure espectacles com els dos que signa Sergio Blanco. És un autor nascut a l'Uruguai, i instal·lat a França que ha passat ja per escenaris barcelonins com la Sala Beckett o el TNC. Ara porta a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure mostres del seu teatre singular.

Habitualment, Blanco fa un teatre autoreferencial, però aquest cop s'ha centrat en l'experiència dels altres per crear una peça nova que té molt a veure amb la pandèmia i que es veurà en forma de lectura dramatitzada. Sobre l'escenari, a més de Blanco, tindreu cinc professionals reals de la sanitat i els serveis bàsics d'emergència, protagonistes de COVID-451 (20 i 21 de juliol). Heu pensat què tenen a veure els teatres i els hospitals? Aquí us ho expliquen.

El mateix Blanco recupera a continuació, també al Teatre Lliure (dies 22 i 23 de juliol), 'Memento Mori' o la celebración de la muerte, un muntatge teatral en forma de conferència en la qual l'autor ens ofereix el seu punt de vista sobre la mort i el que implica per a ell. És un bon exemple del teatre autoficcional que practica.

Si preferiu el circ, penseu a comprar una entrada per a la representació d'Estat d'emergència, la primera Producció Nacional de Circ que, del 28 al 30 de juliol, dirigeix Joan Ramon Graell al Mercat de les Flors. Coneixereu una pila d'artistes joves de circ que no només fan acrobàcies o mostren les seves habilitats, sinó que us parlen també sobre com es fa front des de la joventut a un món en crisi que sempre sembla al caire del col·lapse.

A cavall entre la representació virtual i la presencial, al teatre de la Biblioteca Nacional de Catalunya es representa del 6 al 17 de juliol, dirigida per Oriol Broggi, l'obra teatral Assedegats, firmada per Wajdi Mouawad i Benoît Vermeulen. Es pot veure des de la sala, però aquí les càmeres i la realització són un element important. Ho comprovareu si compreu una entrada per veure la funció els dies 9 o 10 de juliol, quan es podrà veure no només de manera presencial, sinó també mitjançant unes pantalles de vídeo instal·lades als veïns jardins de Rubió i Lluch. Serà una retransmissió en directe de la funció que s'estarà oferint a l'interior del teatre.

Si voleu més detalls sobre la programació del Grec Festival de Barcelona que arribarà als escenaris les pròximes setmanes, consulteu el web del festival.

Data de publicació: Dilluns, 06 juliol 2020
  • Comparteix