Tornar

Façana CosmoCaixa.

Setmana Santa al CosmoCaixa

Totes les activitats del museu per gaudir en família de la ciència i els dies de vacances.

Les vacances de Setmana Santa són a la vora i les activitats organitzades per aquestes dates comencen a aflorar i deixar-se veure. El CosmoCaixa oferirà un ventall de propostes per a tota la família per descobrir temàtiques del tot diverses, des de botànica, o enginyeria fins a l’univers. De l’1 al 10 d’abril, coincidint amb les vacances escolars, tindreu l’oportunitat de visitar el museu i participar en tots els tallers, mostres i espectacles que s’ofereixen, a més de visitar les seves exposicions i instal·lacions emblemàtiques. 

La ciència engloba molts camps. Des de l’estudi de les concepcions més grans, fins a les més petites, de les vives a les inanimades. Amb Explora: les plantes pedra, us endinsareu en el món de les Messembryanthemaceae, unes plantes que habiten al sud de l’Àfrica i que generen dubtes sobre la seva condició a simple vista. La seva forma i característiques les fan semblar roques i acaben passant desapercebudes a les zones on arrelen.  Durant aquesta activitat descobrireu les curiositats d’aquestes espècies, en veureu diversos tipus i us iniciareu en el món de la botànica. 

Per altra banda, podreu descobrir tots els detalls de l'arquitectura del museu de la ciència. Durant El museu amagat, fareu un recorregut per la història dels tres edificis del CosmoCaixa. Entendreu les raons de ser de l’edificació i els seus materials, quines eren les intencions de les persones que van idear-lo, i com s’aprofiten els recursos naturals perquè sigui sostenible, entre moltes altres coses. A més, podreu participar a Escape room: el somni de Fibonacci on haureu d'endinsar-vos en el món de les matemàtiques des del seu vessant emocional. Un moment idoni per gaudir d’aquesta ciència a través de jocs d’endevinalles, trencaclosques i tecnologia. 

Una de les propostes a destacar d’aquesta temporada de Setmana Santa són els espectacles que oferirà el CosmoCaixa. L’Univers d’Engruna Teatre és una experiència sensorial on poesia, música i moviment s’uniran per parlar de l'espai. Una vivència irrepetible, una connexió immersiva amb l’exterior pels infants de la casa. A més, podreu expectar la proposta escènica Maña. Aquest espectacle mostra el procés de creació d’un arc gegant fet amb caixes. A partir de tecnologies antigues, enginy i l’ús de la menor força possible, es construirà un artefacte del tot funcional. 

Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 març 2023
  • Comparteix