Tornar

Els integrants de la formació retratats en un taller de costura

Seward celebra deu anys de vida amb deu concerts i un disc nou

Deu anys de carrera, una pila d'artistes convidats, deu escenaris... Així celebren els integrants del projecte musical Seward el seu aniversari. Són deu anys de cançons sense normes i d'accions sonores resumides en un tour de force que comença el dia 15 i s'acaba el 25 de gener.

Seward és una banda formada al voltant del músic Adriano Galante, tan coneguda per la manca de compromís dels seus temes amb estils concrets ("cançons lliures", en diuen ells) com per la relació diferent respecte a altres formacions que tenen amb les xarxes socials. Formen la banda, amb la veu, el banjo i la guitarra de Galante, la bateria i percussions de Juan R. Berbín i la guitarra i l'electrònica de Pablo Schvarzman. No trobareu un Facebook del grup ni un web que identifiqui clarament la banda.

Ells han preferit promocionar-se a còpia de caixes de llumins, bossetes de te especialment facturades per a ells, baralles de cartes amb les lletres de les seves cançons i mil camins indirectes que apunten a un web des del qual descarregar-se la seva música... Sembla que s'ho facin venir bé per ser ignorats i resulta que són tot un mite de l'escena musical barcelonina i de més enllà...

Ara, Adriano Galante i els seus es disposen a celebrar deu anys de vida amb els artistes, col·laboradors i entitats que els han acompanyat des del principi de la seva trajectòria. L'operació els durà per deu barris diferents de la ciutat, en un viatge urbà ple de convidats que, a la vegada, servirà per presentar el cinquè llarga durada de la formació després de We Prefer To (2018), la publicació de tota la discografia del grup a Bandcamp (aplaudiment general) i....  l’edició d’un te commemoratiu especial. A més, les celebracions serviran per presentar Cachete, un projecte musical paral·lel de la formació.

Les celebracions requereixen que apunteu les cites a l'agenda, ja que són moltes i cada cop en un punt diferent de la ciutat. Arrenquen a l'Espai Jove Boca Nord el dimecres, 15 de gener (Freeward; 20.30 h; 6 €), amb un concert d'improvisació al qual els Seward han convocat una botiga de te per obrir la nit i han convidat a tocar amb ells a músics especialment interessants que van d'Iván González, Vicent Pérez i la jove Amidea Clotet, a Juliane Heinemann, Sara Fontán i Ramon Prats.

Passeu-vos l'endemà, dijous, 16 de gener, per l'Heliogàbal (Home: A collection; 20.30 h; 10 €), i sentireu els músics de Seward tocar en acústic les primeres cançons que van compondre, compartint escenari amb el projecte d'electrònica experimental barceloní nara is neus. Però Seward van néixer el gener de 2010 obrint una de les What The Fuck Jam Sessions del Jamboree, d'aquí que el divendres, 17 de gener portin a la Nau Bostik (What The Fuck Seward Session; 20.30 h; 6 €) una sessió de micro obert, hip hop i batalles de break amb convidats especialment interessants.

Espais culturals com el Konvent de Berga o El Pumarejo, ara a l'Hospitalet, també han tingut a veure amb la història de Seward, així que dissabte, 18, munten a El Pumarejo una sessió (Konvent vs. Pumarejo; 20.30 h; 10 €) dedicada a la improvisació lliure de diverses disciplines.

Us agrada el cinema? Doncs segur que voldreu compartir amb els Seward el diumenge 19 al Cinema Maldà (Banda Sonora Accidental; 19.30 h; 10 €) una projecció del film Blade Runner al qual la banda li posa música.... en viu! I si sou golafres o si simplement teniu gana i voleu que els Seward cuinin per a vosaltres, haureu de fer cap, el dilluns, 20 de gener (Un sopar amb Seward; 21 h. Us demanen que consumiu una ampolla de vi i unes postres) al restaurant Le Cucine Mandarosso, al mateix carrer on hi ha l'Antic Teatre. L'endemà, dimarts, baixeu al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, on (Desprendimientos; 20.30 h; 6 €) els Seward us proposen un espectacle de cinema expandit en 16mm combinat amb una improvisació sonora amb Adriana Vila.

Si voleu conèixer la vis més festiva de la banda, haureu de deixar que, el dimecres 22, us presentin Cachete, el seu alter ego que canta en castellà i recorre el món de festa en festa, començant per l'Absenta del Raval (Seward presenta Cachete; 21 h; 8 €). I el Centre Cívic Albareda (We Prefer To... Gandula; 20 h; 10 €) acull el dijous, 23 de gener, un concert amb músics de Gandula Discos com ara Za!, Sara Fontán i Alfons Serra.

La Iguana (Rosés, 46), a Sants, acollirà un Discofòrum amb Seward el divendres, 24 de gener (20.30 h; 5 €) i, finalment, les celebracions acabaran a la sala Vol el dissabte, 25 de gener, amb una actuació de Marina Herlop i la presentació en societat del nou disc de la banda (10 anys de Seward; 20.30 h; 10 €)

Si voleu compartir les celebracions del desè aniversari amb els Seward, prepareu-vos per a deu dies de festa i bona música. Per tal de planificar-vos la setmana, us aconsellem que consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 08 Gener 2020
  • Comparteix