Tornar

Una de les caixes plenes d'obres d'art que es poden veure a l'exposició

'Shit Must Stop': art contemporani dins d'una caixa, a Bombon Projects

Una experiència d'art contemporani que va néixer a finals dels anys 60, però que segueix ben viva serà fins al 31 de gener a l'espai d'art Bombon Projects. Veniu a veure totes les obres que caben... dins d'una caixa.

Us estem parlant de S.M.S., les sigles amb les quals es coneix la col·lecció d'art contemporani Shit Must Stop que el col·leccionista i marxant William Copley va crear el 1968 a Nova York. Situeu-vos una mica: era un temps de revolució, canvi i transformació radical que, en el món de l'art, va tenir l'efecte de treure la creació del seu entorn més natural fins aleshores però també més convencional: els museus i les galeries d'art. 

Sí, l'art esdevenia una disciplina que podia perfectament sortir al carrer... o tancar-se en una caixa. I és que, inspirat en la sèrie de creacions La Boîte-en-valise (o simplement Valise, com també se la coneix), del mític Marcel Duchamp (en teniu una al Museu Dalí de Figueres), William Copley va començar a crear un seguit de caixes dins les quals incloïa col·leccions d'obres d'art d'autors i autores diversos que podrien anar des d'un escrit en paper fins a una corbata de llaç mig cremada, passant per cintes de cassette o petits vinils.

Copley va fer unes quantes edicions d'aquestes capses batejades com S.M.S., i va aplegar-hi les creacions d'una pila d'artistes (més de setanta), entre els quals alguns de tan coneguts com Man Ray, Meret Oppenheim, Richard Hamilton, Roy Lichtenstein, Yoko Ono, Marcel Duchamp, Bruce Nauman o compositors com La Monte Young o Terry Riley, entre altres.

En total, el col·leccionista va elaborar sis d'aquestes caixes que, sí, ara podem veure en directe a Bombon Projects. Aquest espai d'art no només ha fet l'esforç de portar a Barcelona aquestes obres singulars i especialment il·lustratives d'un moment especialment ric de la història de l'art del nostre temps, sinó que, a més, ha preparat i mostra als i a les visitants la seva pròpia caixa. Veniu-la a veure i trobareu creacions d'artistes relacionats amb la galeria, entre els quals Anna Dot, Enric Farrés, Rosa Tharrats, Bernat Daviu, Mauro Cerqueira, Pere Llobera o Jeanne Roue. Veureu com aquests i aquestes artistes han fet de tot per produir les seves obres d'art: des de destrossar un pastís amb un paraigua a tallar una obra en deu parts o emmanillar un artista al seu telèfon mòbil.

Teniu curiositat? Doncs veniu a veure S.M.S. a l'espai d'art Bombon Projects, però abans consulteu el seu web, on trobareu més informació sobre l'exposició.

Data de publicació: Divendres, 25 Desembre 2020
  • Comparteix